با تاکید بر تاثیر گردشگری سلامت بر درآمدزایی و ارتقای سطح مجتمع
نهمین جلسه روسای بخش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد
در نهمین جلسه روسای بخش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، گزارش واحد گردشگری سلامت و همچنین گزارش شاخص پذیرش بیماران از اورژانس در بخش ها ارائه شد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، نهمین جلسه روسای بخش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) روز چهارشنبه سوم بهمن سال 1403 با حضور دکتر عبدالرحمن رستمیان رئیس مجتمع، معاونان پشتیبانی، درمان و امور دانشگاهی و روسای بخش های بالینی این مرکز در سالن شورای ریاست برگزار شد.
در این جلسه، دکتر سید علی مومنی معاون آموزشی مجتمع، ضمن ابراز رضایت از عملکرد و همکاری بخش های مجتمع در جریان اعتباربخشی آموزشی و درمانی، از روسای بخش ها خواست در مورد معرفی یک منتور فرهنگی و دانشجویی از میان دستیاران امین هر بخش همکاری لازم را داشته باشند و در ادامه خواستار ارائه شرح عمل های قابل بارگزاری در سیستم HIS شد تا بدین طریق ثبت الکترونیک دقیقتری از عمل های جراحی صورت گیرد.
در بخشی دیگر از این جلسه، دکتر عبدالرحمن رستمیان رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، با اشاره به اهمیت علمی این مرکز و مرجع بودن آن در سطح کشور گفت: باید در حفظ و ارتقای جایگاه این مجتمع که با تلاش های اساتید پیشکسوت و دیگر اساتید این مرکز به این نقطه متعالی رسیده است، بکوشیم.
تاکید رئیس مجتمع بر اصلاح فرآیندها
دکتر رستمیان با تاکید بر اهمیت اصلاح فرآیندها، خواستار اهتمام روسای بخش ها در ارتقای بخش های مرتبط با آنها گفت: در همین مسیر می توان با تفویض اختیار به مدیران، بسیاری از مسائل خرد و غیرکلان را در همان سطح بخش ها حل کرد.
رئیس مجتمع با اشاره به اهمیت واحد گردشگری سلامت (IPD) گفت: لازم است که در بخش های IPD از وجود نیروها و پرستاران حرفه ای بهره مند باشیم. همچنین اساتید و اعضای هیات علمی نقش موثری در تقویت این بخش ها دارند.
در ادامه، دکتر محمد طاهر معاون درمان مجتمع با اشاره به نتایج بازدیدهای اعتباربخشی گفت: اشکالاتی در سیستم ثبت مستندات داریم که با انجام پیگیری های لازم رفع خواهد شد. همچنین در سیستم پرستاری آموزش علمی پرستاری باید ارتقاء پیدا کند. رفع ایرادات محورهای مربوط به آتش نشانی نیز از دیگر اقداماتی است که باید انجام شود.
وی با اشاره به اهمیت واحد گردشگری سلامت (IPD) گفت: این واحد می تواند سطح بین المللی بیمارستان را ارتقاء دهد و همچنین از لحاظ درآمدزایی برای بیمارستان و همچنین اساتید مثمر ثمر باشد. در همین رابطه بخش IPD بیمارستان حضرت مهدی (عج) با 22 تخت افتتاح شده است.
گزارش شاخص پذیرش بیماران از اورژانس در بخش ها
معاون درمان مجتمع در ادامه به ارائه گزارش شاخص پذیرش بیماران از اورژانس در بخش ها پرداخت و گفت: متوسط اقامت بیمار در کل بیمارستان 7/5 روز است و بخش هایی که میزان اقامت بیمار در آنها از این میانگین بیشتر است، مشخص هستند.
وی با اشاره به مشخص بودن درصدهای بستری هر بخش از اورژانس گفت: در 9 ماهه نخست سال 1403، بخش های مجتمع به طور متوسط حدود 25 درصد از بیماران خود را از اورژانس پذیرش کرده اند و مطابق استانداردها اگر پذیرش بیماران از اورژانس در یک بخش کمتر از 20 درصد باشد، این نشانه اشکال کار پذیرش آن بخش است.
اهمیت بخش های VIP در درآمدزایی و ارائه خدمات مطلوب تر
در بخش دیگری از این جلسه، دکتر خسرو صادق نیت مشاور وزیر بهداشت و سرپرست حوزه وزارتی با بیان این که مجتمع این ظرفیت را دارد تا 10 درصد از تخت های بستری را تبدیل به تخت VIP کند، گفت: IPD یا گردشگری سلامت می تواند بخشی از این تخت ها را اشغال کند و یا این که به صورت مستقل بخش با تخت هایی از مجتمع را به خود اختصاص دهد.
وی با تاکید بر اهمیت بخش و تخت های VIP در ارائه خدمات مطلوب تر به مردم کشور تحت نظر اساتید مجتمع گفت: در مسیر خدمت رسانی به مردم نباید کارکنان و همچنین اساتید این مرکز که ممکن است به خدمات درمانی نیاز پیدا کنند، مغفول باقی بمانند.
دکتر صادق نیت با اشاره به فضای مناسب ساختمان جدید انستیتوکانسر، این مرکز را دارای پتانسیل های بالا برای اختصاص تخت های VIP دانست و افزود: مبحث گردشگری سلامت (IPD) یکی از روش های مناسب برای جبران کسری درآمد مجتمع است و در همین رابطه اگر پزشکان و کارکنان این حوزه از نظر مالی رضایت بیشتری داشته باشند، انگیزه و ماندگاری آنها در سیستم افزایش پیدا می کند.
قابلیت های بالای مجتمع در ارائه خدمات ویژه
وی با اشاره به قابلیت های بالای مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در ارائه خدمات ویژه در بخش های مختلف آن گفت: باید شرایط این کار را محقق کنیم که گام نخست آن، معرفی این خدمات و بخش های ویژه است.
مشاور وزیر بهداشت در رابطه با روند پذیرش بیماران خارجی گفت: شناسایی و احراز هویت بیماران بین الملل باید به دقت و از طریق تیم های پشتیبانی خارج از بخش های بیمارستان انجام شود تا گرفتار حاشیه های ناشی از مشکلات قانونی ورود این بیماران به کشور نشویم.
وی با تاکید بر اهمیت بخش دولتی در ارتقای توریسم درمانی و افزایش جذب بیماران خارجی گفت: مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با قابلیت های بالای علمی و وجود تمامی تخصص ها به استثنای چشم پزشکی، این ظرفیت را دارد که در این زمینه گامهای موثرتری بردارد.
گزارش واحد گردشگری سلامت
در ادامه، دکتر سحر قادری مدیر واحد گردشگری سلامت با ارائه گزارشی از عملکرد این واحد گفت: روند پذیرش بیماران بین الملل در این واحد به دو صورت است که یکی از آنها، ارتباط این بیماران با شرکت های تسهیل گر و دریافت مدارک پزشکی از آنها است. شکل دیگر پذیرش این بیماران، ورود مستقیم آنها به ایران و دریافت معرفی نامه از واحد IPD است.
وی با اشاره به بخش های VIP- IPD مجتمع از جمله بخش یاس بیمارستان حضرت مهدی (عج) و بخش رز بیمارستان ولیعصر (عج) گفت: تعداد بیماران بین الملل بستری در بازه زمانی تیر تا دی سال 1403 نسبت به زمان مشابه سال قبل، رشد قابل ملاحظه ای داشته اند.
مدیر واحد گردشگری سلامت افزود: مقایسه آماری میزان درآمد مجتمع از پذیرش بیماران بین الملل از ماه تیر تا دی سال 1403 در مقایسه با دوره زمانی مشابه سال قبل نشان می دهد که در این حوزه بیش از 7 برابر افزایش درآمد داشته ایم.
وی با اشاره به ترکیب بیماران بین الملل از کشورهای مختلف گفت: سال گذشته 77 درصد از این بیماران از کشور افغانستان و امسال 56 درصد از آنها از این کشور بوده اند. همچنین شاهد روند افزایش پذیرش بیماران عراقی از 17 درصد در سال گذشته تا 37 درصد در امسال هستیم.
دکتر قادری افزود: از نظر توزیع بیماری نیز بیشترین بیماران مربوط به هپاتوبیلیاری کبد و در مراحل بعد، پیوند کلیه و جراحی قلب بزرگسال بوده است.
وی خواستار تعریف فوکال پوینت علمی توسط روسای بخش های مختلف مجتمع شد و در ادامه افزود: هماهنگی انجام مشاوره های پزشکی آنلاین در پلتفرم دکتر مایکو انجام می شود.
راهکارهای توسعه ارائه خدمات در واحد گردشگری سلامت
دکتر قادری با ارائه پیشنهاداتی برای بهبود توسعه ارائه خدمات در واحد گردشگری سلامت و افزایش پذیرش این بیماران گفت: ایجاد سازو کارهایی برای کاهش مدت انتظار اتاق عمل و کاهش کنسلی عمل جراحی از جمله این راهکارها است. ارائه پکیج های تشخیصی و درمانی توسط گروههای مختلف مجتمع و همچنین آموزش کارکنان و برگزاری دوره های آموزشی برای آنها از دیگر راههای ممکن است که منجر به ارتقای این واحد می شود.
وی با اشاره به ظرفیت های علمی بالای مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و دایر بودن چهار قطب علمی کشور در این مرکز گفت: امیدواریم به کمک اساتید بنام و حاذق این مرکز و با تلاش اعضای هیات علمی جوان و همچنین بهره گیری از تجهیزات پیشرفته، در آینده با اتکاء به منابع علمی و فواید پذیرش بیماران بین الملل در حدی که خللی در درمان بیماران ایرانی ایجاد نشود، بهره بیشتری ببریم.
رشد درآمدهای مجتمع و افزایش مضاعف تعرفه ها
در ادامه، دکتر محمدعلی سورکی معاون پشتیبانی مجتمع با اشاره به افزایش درآمد امسال مجتمع نسبت به سال گذشته گفت: با وجود این افزایش درآمد که بخشی از آن به دنبال افزایش تعداد تخت ها و تعداد اعمال جراحی و همچنین افزایش تعداد بیماران بوده است، به دلیل رشد مضاعف تعرفه ها، در مجموع کل درآمد بیمارستان کفاف تمامی هزینه ها را نمی دهد.
وی با بیان این که وظیفه داریم تمامی خدمات مجتمع را به همه اقشار ارائه دهیم، گفت: بیشتر خدمات بیمارستان به اقشار کم درآمد جامعه اختصاص می یابد و در سالهای اخیر به دلیل کاهش قدرت مالی مردم برای مراجعه به مراکز خصوصی، ازدحام بیماران در این مجتمع و به خصوص اورژانس آن افزایش داشته است.
دکتر سورکی با تاکید بر لزوم افزایش درآمدهای مجتمع گفت: با این که خدمات ارائه شده در بیمارستان حضرت مهدی (عج) در حد و سطح بیمارستانهای خصوصی است، دریافت هزینه از بیماران بستری در آن بسیار پایین است که یکی از دلایل آن مشکلات دریافت هزینه از بیمه های تکمیلی است.
گردشگری سلامت (IPD) و نقش آن در افزایش درآمد مجتمع
وی گردشگری سلامت (IPD) را از واحدهای مهم در افزایش درآمدهای مجتمع دانست و افزود: در بحث بیماران IPD، پزشک تمام وقت یا غیر تمام وقت معنایی ندارد و در این زمینه پزشک IPD تعریف شده است و ستون ویژه ای به این پزشکان اختصاص داده شده است.
معاون پشتیبانی مجتمع افزود: در حال حاضر بخش VIP در بیمارستان حضرت مهدی (عج) فعال شده است و انشالله تا پایان سال تمامی تخت های آن فعال می شود. در همین رابطه لازم است که این بخش به صورت کاملاً ویژه دیده شود و پرستاران آن مسلط به زبانهای رایج خارجی باشند.
در پایان اساتید و روسای بخش های مختلف به بیان پیشنهادات و نقطه نظرات خود در راستای چگونگی افزایش جذب و پذیرش بیماران بین الملل و چالش ها و مسائل مرتبط با آن پرداختند.
اختصاص بخش مجزا برای پذیرش بیماران خارجی با امکانات و کارکنان آموزش دیده و از جمله تسلط این کارکنان به زبانهای رایج انگلیسی و عربی، لزوم ارائه پتانسیل های مجتمع در جذب این بیماران و انجام تبلیغات مناسب از جمله راهکارهای ارائه شده بود.
ارسال نظر