بعد از تشکیل مدرسه طب و استقلال آن از تشکیلات دارالفنون در سال ۱۲۹۷ و از آنجا که بیمارستان های تهران برای آموزش بالینی دانشجویان و پاسخگویی به بیماران کافی نبود و نیز مدرسه طب نمی توانست مسئولیت های خود را بصورتی موثر انجام دهد،بنابراین هیات دولت وقت در ۲۳ بهمن ماه ۱۳۰۶ (ه.ش) تصمیم گرفت بیمارستان ۵۰۰تختخوابی (پهلوی سابق و امام خمینی(ره) فعلی ) را احداث کند تا هم مکانی مناسب برای آموزش دانشجویان فراهم گردد و هم اداره صحیه بتواند پاسخگوی بیماران که به تبع رشد جمعیت افزایش بود باشد.
پس از اینکه زمین خریداری شد در سال ۱۳۰۸، اداره صحیه و وزارت دارائی اقدام به ساخت بیمارستان که در ابتدا به نام بیمارستان پانصد تختخوابی نام گذاری شد، می نمایند. ولی به دلایل نامشخص تا سال ۱۳۱۵ اقدام خاصی برای ساخت بیمارستان صورت نمی گیرد.
با شروع جنگ جهانی دوم و ورود قوای متفقین به ایران کار ساخت بیمارستان متوقف و به اشغال نیروهای متفقین درمی آید.اشغال بیمارستان تا سال ۱۳۲۵ یعنی پایان جنگ جهانی دوم ادامه داشت. با خروج قوای متفقین از کشور و بمنظور راه اندازی سریعتر بیمارستان بیمارستان از طرف دولت تجهیزات و منابع مالی تامین گردید.
از تاریخ دقیق افتتاح بیمارستان اطلاع موثقی در دست نیست. احتمالا افتتاح رسمی جهت بازگشایی آن صورت نگرفته است شاید علت این موضوع بخاطر شرایط ویژه پس از جنگ کشور بوه است.مع الوصف طبق شواهدی ه در دست است از اواخر سال ۱۳۲۵ تا سال ۱۳۲۷ به تدریج بخش های بیمارستانی از بیمارستانها به این محل منتقل و یا بخش های جدیدی در آن تاسیس گردید.
این بیمارستان در هنگام شروع فعالیت ساختمان های بنای مرکزی(بیمارستان امام)، بنای غربی(ساختمان بخشهای عفونی) و بنای شرقی (انستیتو کانسر) را شامل می شد و امکاناتی چون دستگاه پخش صدا، کارخانه یخ سازی، کارگاه مکانیکی و تراشکاری، مرکز تلفن با ظرفیت ۳۰۰شماره داخلی و ۷ شماره خارجی در آن وجود داشته است
این بیمارستان ۵ طبقه به همراه ساختمان بخش های عفونی در ضلع غربی خود با گذشت زمان تغییرات زیادی در نحوه قرارگرفتن بخش های مختلف را داشته است.
ساختار مدیریتی بیمارستان امام خمینی (ره):
رئیس: دکتر علیرضا کاظمینی (جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی کولورکتال)
مدیر: علیرضا سیف (فوق لیسانس مدیریت بیمارستانی)
شماره تماس: 61192778
تعداد اتاق عمل فعال: 6 اتاق عمل و 21 تخت عمل
تعداد تخت های فعال: 591 تخت
بخش های بیمارستان شامل: 34 بخش در سه ساختمان
آشنایی با بخش های بیمارستان امام خمینی(ره):
طبقات |
واحد |
همکف |
ECCU، کت لب ، آندوسکوپی گوارش، گوارش ، بخش ، ICU و اتاق عمل جراحی اعصاب |
اول |
یاس (VIP)، قلب مردان ، دیالیز، طبی 4 ، اتاق عمل یک |
دوم |
بخش و اتاق عمل PAIN، تالار امام ، ICU جنرال، اتاق عمل 2 |
سوم |
مرکز تحقیقات اورولوژی، CCU، پیوند کلیه، ارتوپدی مردان، بخش ، ICU و اتاق عمل جراحی قلب |
چهارم |
بخش و ICU پیوند کبد، ارتوپدی زنان اتاق عمل ارتوپدی |
ساختمان عفونی:
ساختمان سه طبقه بخش عفونی (بنای غربی) توسط مهندسین آلمانی در سالهای قبل از 1324 در مجتمع بیمارستانی امامخمینی(ره) (پهلوی سابق) ساخته شد و از ابتدا به منظور تأسیس بخش عفونی بنا شده بود. قبل از بنای این ساختمان تعدادی از بیماران مبتلا به بیماریهای عفونی در بخش داخلی بیمارستان رازی بستری میشدند.
بخش بیماریهای عفونی که در آن زمان بیماریهای گندزا نامیده میشد، در سال 1316 در بیمارستان رازی به ریاست دکتر منوچهر اقبال که استاد کرسی و بنیانگذار بخش عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد دایر شد. بخش عفونی در اسفند ماه سال 1327 به بیمارستان امامخمینی(ره) (پهلوی سابق) منتقل گردید. در آن زمان بهنام بخش بیماریهای گندزا و دارای 65 تخت شامل دو قسمت بود. قسمتی از بخش در بنای غربی با 30 تخت و قسمت دیگر در بنای مرکزی با 35 تخت قرار داشت که بتدریج کل بخش به بنای غربی انتقال یافت. تاچند سال بعد از تأسیس این بخش در بنای غربی که بخش صد تختی معروف بود طبقه همکف اختصاص به دو بخش بیماریهای زنان به سرپرستی دکتر غلامحسین مصدق و بیماریهای میزراه به سرپرستی دکتر پزشکان داشت و اعمال جراحی این دو بخش در چند اتاقی که در بال شمالی این ساختمان وجود دارد، انجام میشد.
در دو طبقه دیگر این ساختمان بخشهای عفونی تشکیل شد بعد از چند سال که برای بیماریهای جهاز اداری و بیماریهای زنان بخش مجزائی در ساختمان مرکزی بیمارستان تعیین کردند، نصف طبقه همکف اختصاص به منشی، ناظمه فنی و پزشکان بخش عفونی داده شد و در نیمه دیگر طبقه همکف (نیمه غربی) بخش بیماریهای خون به ریاست دکتر یحیی پویا تشکیل شد، که بعد از چند سال با تأسیس بخش بیماریهای خون در محل دیگری از بیمارستان، این قسمت از طبقه همکف هم به بیماران عفونی اختصاص یافت. ولی در زمان حال در این قسمت (نیمه غربی، طبقه همکف) بخش بیماریهای پوست بطور موقت تشکیل و انجام وظیفه میکند. چند اتاق واقع در طبقه همکف که در قسمت ورودی بخش عفونی وجود دارد و در ابتدا اطاق عمل بخش های میزراه و زنان بود و بعداً آزمایشگاه بخش بیماریهای خون شده بود، بعد از رفتن این بخش ها به محلهای جدید تبدیل به آزمایشگاه بخش عفونی شد و در سالهای اخیر به علت ایجاد آزمایشگاه مرکزی مجهز این محل به مرکز مشاوره بیماری های رفتاری اختصاص یافت. چند سال قبل نیز زیرزمین این ساختمان بعد از مرمّت به کلاس درس برای آموزش دانشجویان اختصاص داده شد. در گذشته نیمی از طبقه سوم نیز اختصاص به بخش عفونی اطفال داشت، با تأسیس بخش کودکان و فوق تخصص عفونی اطفال به تدریج تعداد تختهای اختصاص یافته به اطفال کاهش یافت و از سه سال پیش تمام بخش به بزرگسالان اختصاص داده شد.
در سال 1327 دکتر اقبال با اهدا چهارصد جلد کتاب و مجلات طبی اقدام به تأسیس کتابخانهای در این بخش نمودند که در حال حاضر به صورت کلاس درس نیز از آن استفاده میشود.
مراجعه کنندگان گرامی که قصد عزیمت به مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) از راه آهن را دارند از مسیرهای زیر می توانند به این مرکز دسترسی پیدا کنند:
در ایستگاه راه آهن خط 7 سامانه تندرو واقع در میدان راه آهن، ابتدای خیابان ولیعصر سوار اتوبوس تندر. (BRT ) شوید پس از طی کردن 7 ایستگاه در میدان ولیعصر پیاده شده و سپس با استفاده از اتوبوس های خط آزادی در ایستگاه قریب پیاده شوید.
در ایستگاه مترو راه آهن سوار مترو خط 3 شوید و بعد از یک ایستگاه در مهدیه پیاده شده سپس سوار مترو خط 7 شده و پس از 7 ایستگاه در مدافعان سلامت پیاده شوید.
با استفاده از نرم افزارهای مسیریابی نشان و بلد که با انتخاب هر کدام از دکمه های زیر به مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) هدایت خواهید شد.
آدرس:انتهای بلوار کشاورز، مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)
مسیریابی از طریق نرم افزار نشان مسیریابی از طریق نرم افزار بلد
مراجعه کنندگان گرامی که قصد عزیمت به مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) با استفاده از مترو را دارند از مسیرهای زیر می توانند به این مرکز دسترسی پیدا کنند:
نزدیک ترین ایستگاه های مترو به مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) شامل ایستگاه های توحید( خط 4) و مدافعان سلامت (خط 7) برای دسترسی به این مرکز استفاده کنند. پس از پیاده شدن از مترو می توانید با اتوبوس، تاکسی و یا به صورت پیاده به این بیمارستان مراجعه فرمائید.
آدرس:انتهای بلوار کشاورز، مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)
مسیریابی از طریق نرم افزار نشان مسیریابی از طریق نرم افزار بلد
مراجعه کنندگان گرامی که قصد عزیمت به مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) با استفاده از اتوبوس را دارند از مسیرهای زیر می توانند به این مرکز دسترسی پیدا کنند:
ترمینال جنوب: برای دسترسی راحت تر به مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) از طریق اتوبوس می توانید سوار اتوبوس های BRT (خط 4) پایانه جنوب به سمت پایانه افشار شوید و در ایستگاه باقرخان پیاده و به سمت بیمارستان حرکت کنید.
ترمینال غرب: برای دسترسی راحت تر به مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) از طریق اتوبوس می توانید سوار اتوبوس های BRT (خط 1) میدان آزادی به سمت پایانه خاوران شوید و در ایستگاه نواب پیاده شده سپس سوار اتوبوس های BRT (خط 4) پایانه جنوب به سمت پایانه افشار شوید و در ایستگاه باقرخان پیاده و به سمت بیمارستان حرکت کنید.
ترمینال شرق: برای دسترسی راحت تر به مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) از طریق اتوبوس می توانید سوار اتوبوس های BRT (خط 1) تهرانپارس به سمت میدان آزادی شوید و در ایستگاه نواب پیاده ، سپس سوار اتوبوس های BRT (خط 4) پایانه جنوب به سمت پایانه افشار شوید و در ایستگاه باقرخان پیاده و به سمت بیمارستان حرکت کنید.
ترمینال بیهقی (آرژانتین): برای دسترسی راحت تر به مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) از طریق اتوبوس می توانید سوار اتوبوس های خط پایانه بیهقی به میدان انقلاب شوید سپس در میدان انقلاب سوار اتوبوس های پایانه معین به مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) شوید.
آدرس:انتهای بلوار کشاورز، مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)
مسیریابی از طریق نرم افزار نشان مسیریابی از طریق نرم افزار بلد
مراجعه کنندگان گرامی که قصد عزیمت به مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) با استفاده از تاکسی را دارند از مسیرهای زیر می توانند به این مرکز دسترسی پیدا کنند:
مسیر۱ درب شمال: تهران – شرق بزرگراه چمران – خیابان باقرخان شرقی
مسیر۲ درب شرق: انتهای بلوار کشاورز – خیابان دکتر قریب
مسیر۳ درب جنوب: خیابان دکتر میرخانی – تقاطع خیابان اسکندری شمالی
آدرس:انتهای بلوار کشاورز، مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)
مسیریابی از طریق نرم افزار نشان مسیریابی از طریق نرم افزار بلد
مراجعه کنندگان گرامی که قصد عزیمت به مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) از فرودگاه را دارند از مسیرهای زیر می توانند به این مرکز دسترسی پیدا کنند:
فرودگاه بین المللی امام خمینی: آزادراه تهران ،قم - بزرگراه شهید کاظمی - بزرگراه شهید چراغی - بزرگراه نواب – تونل توحید – بزرگراه چمران – خیابان باقرخان- مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)
فرودگاه بین المللی مهرآباد: بزرگراه مخصوص - میدان آزادی – خیابان اسکندری- خیابان فرصت شمالی- خیابان نصرت- انتهای بلوار کشاورز- مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)
آدرس:انتهای بلوار کشاورز، مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)
مسیریابی از طریق نرم افزار نشان مسیریابی از طریق نرم افزار بلد
مراجعه کنندگان گرامی که قصد عزیمت به مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) از پایانه های برون شهری را دارند از مسیرهای زیر می توانندبه این مرکز دسترسی پیدا کنند:
ترمینال جنوب: بزرگراه بعثت، بزرگراه نواب، تونل توحید، بزرگراه چمران، خیابان باقرخان، مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
ترمینال غرب: میدان برادران رحمانی، آزادراه تهران – کرج، بزرگراه شیخ فضل اله نوری، بزرگراه جلال آل احمد، بزرگراه چمران، خیابان باقرخان، مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
ترمینال شرق: بزرگراه شهید یاسینی، بزرگراه شهید عباس دوران، بزرگراه باقری، بزرگراه قاسم سلیمانی، بزرگراه حکیم، بزرگراه چمران، خیابان باقرخان، مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
ترمینال بیهقی (آرژانتین): بلوار نلسون ماندلا، بزرگراه شهید همت، بزرگراه چمران، خیابان باقرخان، مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
آدرس:انتهای بلوار کشاورز، مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)
مسیریابی از طریق نرم افزار نشان مسیریابی از طریق نرم افزار بلد