با حضور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران
جلسه ارزیابی اعتباربخشی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) برگزار شد
جلسه ارزیابی اعتباربخشی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، دستاوردها، مشکلات و چالشهای سیستم درمانی این مرکز، مطرح و مورد بررسی ارزیابان اعتباربخشی قرار گرفت.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، جلسه ارزیابی اعتباربخشی، روز دوشنبه 17 دی سال 1403 در سالن شورای این مرکز برگزار شد.
در این جلسه، پس از ارائه کلیپی از معرفی کلی مجتمع و دستاوردهای آن، دکتر شروین بدو معاون درمان دانشگاه، با بیان این که حداقل 35 درصد از تخت های فعال دانشگاه در این مجتمع متمرکز است، گفت: هدف ما بهبود کیفیت و ارائه خدمات بهتر است و جای دارد تا از ساختار حاکمیتی این مرکز که در راستای این هدف حرکت می کند، تشکر کنیم.
در بخش دیگری از جلسه، دکتر جلال غفارزاده معاون اعتباربخشی مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت گفت: برخی از ویژگی های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در کل کشور منحصر بفرد است.
وی بخشی از مفاهیم اعتباربخشی را مباحث سخت افزاری و بخش قابل توجهی از آن را فرایندی و رفتاری دانست و گفت: مباحث فرایندی مربوط به بالین و مباحث لوجستیک (زنجیره تامین) می شود.
دکتر غفارزاده با بیان این که، طبیب خوب در بیمارستان خوب کامل می شود، گفت: یکی از شاخص های ارزیابی ما این است که آیا بیمار خدمات کامل دریافت می کند و یا این که نیازمند مراجعه به خارج از بیمارستان برای دریافت خدمات دیگری است.
در بخشی دیگر از جلسه، دکتر عبدالرحمن رستمیان رئیس مجتمع، این مرکز را رتبه نخست آموزش پزشکی در کشور دانست و به تاریخچه پرافتخار آن در برهه های حساس تاریخی از جمله زمان جنگ تحمیلی و ایام کرونا اشاره کرد.
مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) به دنبال عدالت اجتماعی
دکتر رستمیان، اکثر اساتید این مجتمع را از رتبه های برتر آزمون های کشوری دانست و گفت: در این مرکز با ارائه خدمات یکسان به تمامی اقشار جامعه، عدالت اجتماعی برقرار است و هیچ گاه این مجتمع، صرفاً به دنبال درآمدزایی نبوده است.
رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) افزود: این مرکز از نظر تعداد بیماران و میزان پذیرش مراجعین در کشور رتبه نخست را دارد و همواره سعی ما بر آن بوده است که گره گشای گوشه ای از مشکلات کشور باشیم.
وی با اشاره به هزینه های بالای مجتمع در مقایسه با درآمد آن، گفت: این مجتمع احتیاج به حمایت ملی دارد و باید بتوانیم قدرت جذب و ماندگاری پرستاران را افزایش دهیم.
دکتر رستمیان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) را از مراکز مهم مامایی و زایمان و مرکزNICU آن را از بزرگترین مراکز NICU کشور دانست و گفت: صحنه، صحنه درمان است و هر یک از ما به اندازه نقش حرفه ای خود باید انجام وظیفه کنیم.
گزارشی از دستاوردها و چالش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
در ادامه، دکتر محمد طاهر معاون درمان مجتمع، به ارائه کلی پیشرفت ها، دستاوردها، مشکلات و چالش های سیستم درمانی در این مرکز پرداخت و گفت: متوسط تعداد تخت های فعال در شش ماهه اول سال 1403، هزار و 238 تخت بوده است. همچنین متوسط اقامت مجتمع، 82/5 روز می باشد که البته در بخش های داخلی، هماتولوژی و آنکولوژی، میانگین این مدت بنا به ماهیت بیماران بستری در این بخش ها، 21 روز است.
وی فاصله چرخش تخت را در این مجتمع، نصف روز تخمین زد و گفت: در شش ماه نخست سال 1403، قریب به 340 هزار تن از بیماران در درمانگاههای تخصصی و فوق تخصصی پذیرش شده اند.
دکتر طاهر با اشاره به حضور هزار و 864 دانشجو و 387 تن عضو هیات علمی در این مجتمع گفت: تعداد 27 مرکز تحقیقاتی در این مجتمع دایر هستند.
معاون درمان مجتمع افزود: در شش ماه نخست سال 1403، 21 هزار و 821 مورد عمل جراحی انجام شده است و اگر با همین روند پیش برویم، تعداد اعمال جراحی 30 تا 40 درصد افزایش خواهد داشت.
انجام تمامی عمل های پیوند به جزء پیوند قرنیه در مجتمع
معاون درمان مجتمع، با بیان این که، به جزء عمل پیوند قرنیه، تقریباً تمامی انواع پیوند حتی پیوند ریه در این مرکز انجام می شود، گفت: از ابتدای سال تا به حال تعداد 20 پیوند کبد در این مرکز انجام شده است. همچنین عمل پیوند پانکراس که در بسیاری از مراکز دنیا انجام نمی شود، در این مجتمع به انجام می رسد.
دکتر طاهر با اشاره به افتتاح یکایک بخش های بیمارستان حضرت مهدی (عج) با وجود تمامی محدودیت های مالی گفت: تقریباً ماهی یک مرتبه، یک بخش از این بیمارستان افتتاح می شود.
وی با اشاره به شاخص جهانی تعداد تخت های ICU گفت: حدود 13 تا 15 درصد تخت های بستری باید در ICU باشد. این در حالی است که در این مجتمع، با افتتاح ICU های جدید، این نسبت به حدود 7 درصد رسیده است.
ارسال نظر