دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/09/02 - 10:35
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 141
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هفتمین گراندراند مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال ۱۴۰۲

در هفتمین گراندراند مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با حضور اساتید برجسته گروه‌های مختلف پزشکی این مرکز درخصوص نکات آموزشی، تشخیص و درمانی بیمار آقای ۴۰ ساله با سرفه، خلط و ضایعه ریوی بحث و تبادل‌نظر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، هفتمین گراندراند ماهانه مجتمع چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲ با حضور جمعی از اساتید پیشکسوت، اعضای هیئت‌علمی و فراگیران گروه‌های تخصصی بیماری‌های عفونی، ریه، جراحی توراکس، رادیولوژی و سایر گروه‌های آموزشی در تالار شهید مجتمع برگزار شد.
در این جلسه به همت دکتر سید علی دهقان فلوشیپ HIV، دکتر رضا ارشادی فوق تخصص جراحی توراکس، دکتر بهناز جهان‌بین متخصص پاتولوژی، دکتر فائزه سلحشور متخصص رادیولوژی، دکتر حسین خلیلی متخصص داروسازی بالینی، دکتر حسین کاظمی‌نژاد فوق‌تخصص بیماری‌های ریه بازبینی و موشکافی شد.
در ابتدای جلسه گراندراند، دکتر دهقان ضمن خوشامدگویی به حضار از دستیار فلوشیپ HIV دکتر مرجان همتیان دعوت کرد تا به ارائه شرح حال بیمار بپردازد.
سپس دکتر همتیان شرایط بالینی بیمار با علایم سرفه دو ماهه همراه با خلط و ضایعه ریوی که به تازگی ابتلا به HIV برای وی ثبت شده بود را تبیین کرد.
سپس روند تشخیصی، بررسی و درمان‌های انجام‌شده به‌صورت گام‌به‌گام گزارش و مورد تبادل‌نظر حاضرین قرار گرفت.
دکتر سلحشور ضمن تفسیر CT scan ریه بیمار، تطابق سابقه بیماری HIV این فرد و یافته های رادیوگرافیک را مطرح‌کننده سه تشخیص افتراقی مهم از جمله آسپرژیلوما، کسیت هیداتید و سل دانست.
پس از آن توسط دکتر کاظمی نژاد یافته های برونکوسکوپی بیمار توضیح داده شد و اندیکاسیون های انجام برونکوسکوپی برایBAL تبیین گردید.
سپس دکتر همتیان روند بروز تب و تغییرات رادیولوژیک در اسکن مجدد ریه و همچنین پان سیتوپنی تازه را مطرح نمود و همچنین گزارشی از نتایج سرولوژی، اسمیر، PCR و کشت نمونه های اخذ شده برای انواع ارگانیسم ها را مرور کرد.
دکتر قناعتی با اشاره به پیشرفت مدالیته‌های تصویربرداری از جمله بیوپسی با راهنمایی رادیولوژیک، محل قرارگیری ضایعه ریوی را مناسب برای انجام بیوپسی تحت گاید خواند و اظهار کرد این اسکن‌ها بیشتر مطرح کننده عفونت فرصت طلب قارچی مانند آسپرژیلوزیس است ولی در موارد مشکوک به کیست هیداتید باید از بیوپسی خودداری نمود.
در ادامه دکتر ارشادی به توضیح نمای گروس نمونه تخلیه شده در طی فرایند توراکوتومی پرداخت و از امکان آنافیلاکسی شدید در موارد پارگی کیست هیداتید صحبت کرد.
همچنین دکتر خلیلی آلبندازول را برای درمان آمریکا کیست هیداتید دارویی ایمن با عوارض بسیار اندک اظهار کرد که در مواقعی که منجر به افزایش آنزیم کبدی می شود خودمحدود شونده است اما در موارد پان سیتوپنی احتمال مرگ بیمار افزایش می‌باد.
دکتر جهان‌بین سپس در خصوص نمای میکروسکوپیک نمونه ارسالی از اتاق عمل و شواهد پاتولوژیک مطرح کننده آسپرژیلوس گفت و سپس گزارش بررسی میکروبیولوژیک نمونه که باعث اثبات تشخیص آسپرژیلوزیس شده بود مرور گشت.
شایان ذکر است در طول تبیین شرح حال و سیر بالینی بیمار، بهترین مسیر تشخیصی-درمانی توسط حاضرین به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
در پایان این محفل علمی از دکتر فرزاد رحماندوست فلوشیپ ریه، دکتر زهرا کشمیری دستیار داخلی و دکتر مجتبی الوانی دستیار داخلی بعنوان برگزیدگان مسابقه علمی این گراندراند با اهدای هدایایی به رسم یادبود قدردانی شد.

  • گروه خبری : معاونت امور دانشگاهی و بین الملل
  • کد خبر : 252117
کلمات کلیدی
شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

تنظیمات پس زمینه