دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/09/08 - 09:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 60
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

هفتمین جلسه روسای بخش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد

در هفتمین جلسه روسای بخش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، گزارش عملکرد گروه بیهوشی و مراقبت های ویژه توسط دکتر مژگان رحیمی مدیر گروه لوکال این گروه ارائه شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، هفتمین جلسه روسای بخش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) روز چهارشنبه هفتم آذر سال 1403 با حضور دکتر سید حسن اینانلو رئیس مجتمع، معاونان پشتیبانی، درمان و امور دانشگاهی و روسای بخش های این مرکز آموزشی درمانی در سالن شورای حوزه ریاست برگزار شد.
در ابتدای جلسه، دکتر سید حسن اینانلو رئیس مجتمع با اشاره به تغییر و تحولات مربوط به آشپزخانه مجتمع گفت: محل سابق آشپزخانه در اختیار ساختمان جدید کانسر قرار گرفته است و طی هماهنگی صورت گرفته با ریاست دانشگاه تهران، آشپزخانه غیر فعال یکی از خوابگاه های کوی توسط مجتمع تجهیز شده و در بازه زمانی کوتاه مانده تا راه اندازی آشپزخانه صنعتی جدید مجتمع، غذا در آنجا پخت و به مجتمع حمل می شود.
وی ضمن قدردانی از مشارکت اساتید و اعضای هیات علمی در نظرسنجی انتخاب ریاست مجتمع گفت: ازاعتمادی که در این نظرسنجی به تیم مدیریت فعلی مجتمع شد خرسند و از این بابت خدا را شاکریم و امیدواریم توفیق خدمت در این مجتمع بزرگ بیمارستانی را داشته باشیم.
دکتر سید علی مومنی معاون امور دانشگاهی مجتمع نیز با اشاره به نشست اخیر مدیران معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در این جلسه، مسائل دستیاران در خصوص فضای خوابگاه ها و بهداشت سلامت و روان مطرح شد.
انتخاب دستیاران امین به عنوان منتور
وی افزود: بر اساس تصمیم معاونت فرهنگی و دانشجویی در رابطه با بهداشت سلامت و روان، کارگروهی تشکیل خواهد شد و از هر بخش یک تن از دستیاران و یک تن از فلوشیپ ها به عنوان منتور فرهنگی و دانشجویی معرفی می شوند تا با حمایت روانی از بروز مسائل بحرانی در آنها جلوگیری شود.
گزارش عملکرد گروه بیهوشی
در ادامه، دکتر مژگان رحیمی مدیر گروه لوکال بیهوشی و مراقبت های ویژه مجتمع بیمارستانی امام خمینی به ارائه گزارش عملکرد این گروه پرداخت و گفت: در حال حاضر تعداد 64 اتاق عمل فعال در چهار مجموعه بیمارستان امام خمینی (ره)، ولیعصر (عج)، انستیتوکانسر و حضرت مهدی (عج) وجود دارد و دو اتاق عمل درد نیز در ساختمان ریحانه و دی کلینیک فعال هستند که گروه بیهوشی در همه ی این ظرفیت های درمانی حضور فعال دارد.
وی با اشاره به تعداد 9 بخش مراقبت ویژه که توسط گروه بیهوشی و مراقبت های ویژه در مجتمع اداره می شود گفت: آی سیو جنرال 1، 2(ولیعصر)، جنرال 6 (بال A طبقه 6)، جنرال 8 (بال C طبقه 6)، جراحی قلب ، جراحی اعصاب، پیوند کبد، تصویربرداری و کانسر با 105 تخت فعال، توسط همکاران فوق تخصص یا فلوشیپ مراقبت های ویژه در چرخه خدمت رسانی است.
مدیر گروه لوکال بیهوشی مجتمع با ارائه آمار کادر درمانی این گروه گفت: 30 عضو هیات علمی آموزشی و شش نفر هیئت علمی درمانی، تعداد 39 دستیار بیهوشی، 8 دستیار فوق تخصصی و فلوشیپ و همچنین 229 کارشناس بیهوشی اعضای این گروه را تشکیل می دهند. وی با اشاره به حضور 7 تن استاد تمام و تعداد 10 دانشیار در گروه بیهوشی گفت: برنامه های آموزشی گروه بیهوشی و مراقبت های ویژه مجتمع به صورت آنلاین و حضوری برگزار می شود.
انجام قریب به 160 عمل جراحی به صورت روزانه در مجتمع
مدیر گروه لوکال بیهوشی مجتمع با بیان این که بیهوشی تمامی اعمال جراحی تخصصی و فوق تخصصی توسط این گروه به انجام می رسد، گفت: روزانه قریب به 160 عمل جراحی در مجتمع از ساده تا پیچیده ، الکتیو و اورژانس انجام می شود. وی با اشاره به انجام قریب به 20 هزار عمل جراحی در شش ماهه نخست امسال گفت: تعداد کنسلی های اتاق عمل ها به طور چشمگیری از 8 درصد به 2.5 درصد در انتهای شش ماهه اول امسال کاهش یافته است که از نقاط قوت گروه بیهوشی است. همچنین آمار پیوندهای انجام شده در مجتمع چشمگیر و رو به رشد است.
دکتر رحیمی مراقبت های ویژه و طب درد را از دیگر حیطه های فعالیت گروه بیهوشی دانست و در ادامه با اشاره به فعالیت های پژوهشی گروه گفت: چاپ بیش از 35 مقاله در سال گذشته، 35 طرح پژوهشی مصوب در مرکز تحقیقات درد، تدوین آیین نامه پژوهشی در گروه و چاپ بیش از 26 مقاله با افلیشن مرکز تحقیقات درد از جمله دستاوردهای پژوهشی این گروه بوده است. وی آموزش کارشناسان ارشد بیهوشی را از جمله فعالیت های بین الملل این گروه دانست و در ادامه به برگزاری مدرسه تابستانی و زمستانی دانشجویان پزشکی و همچنین هماهنگی با اساتید خارج کشور جهت برگزاری کلاس های آموزشی مشترک اشاره کرد.
تعامل بالای گروه بیهوشی با سایر گروهها
دکتر رحیمی افزایش تعامل با دیگر گروههای مجتمع را از نقاط قوت گروه بیهوشی دانست و افزود: با تدوین پروتکل
های جدید مشاوره های بیهوشی نسبت به سابق بهتر و سریع تر انجام می شوند. وی با اشاره به چالش های گروه بیهوشی، فرسودگی شغلی و بازنشستگی اساتید و عدم اقبال متخصصان جوان به کار در بیمارستان های دولتی را از جمله چالش های نیروی انسانی دانست و در ادامه بر اهمیت بروز رسانی تجهیزات و افزایش منابع مالی و کاهش کسورات بیمه ای تاکید کرد.
مدیر گروه لوکال بیهوشی مجتمع در ادامه خواستار فضای فیزیکی مناسب برای اختصاص به دفتر این گروه شد و مشورت با گروه بیهوشی را در روند راه اندازی بخش های جدید مهم و ضروری دانست. تدوین پروتکل های مورد نیاز به خصوص برای بخش های اسکوپی از جمله مواردی بود که دکتر رحیمی بر آن تاکید کرد.
بروز شدن مشاوره های بیهوشی
بعد از گزارش مدیر گروه لوکال بیهوشی مجتمع، دکتر سیدحسن اینانلو رئیس مجتمع به روز شدن انجام مشاوره های بیهوشی را از نقاط قوت گروه بیهوشی دانست و گفت: مشاوره های بیهوشی که زمانی با تاخیر چند ماهه انجام می شد در حال حاضر بصورت روزانه انجام می شود. وی با اشاره به تمهیدات و برنامه های مجتمع برای افزایش تخت های ICU گفت: با راه اندازی باقیمانده بخش های ICU در مهدی کلینیک در آینده نزدیک، مشکل کمبود تخت ICU تا حدود زیادی مرتفع می شود.
اهمیت حضور پزشک مقیم بیهوشی در اتاق عمل
دکتر اینانلو بر اهمیت گسترش زایمان بی درد و حضور مقیم بیهوشی در اتاق عمل تاکید کرد و افزود: بایستی حق مقیمی بیهوشی افزایش یابد تا تمایل اساتید جوان برای مقیم بودن در اتاق عمل بیشتر شود. وی کاهش کنسلی های اتاق عمل را از نقاط مثبت عملکرد گروه بیهوشی دانست و افزود: سال گذشته حدود 9 درصد کنسلی داشتیم که این رقم امسال به زیر 3 درصد رسیده است.
در ادامه، دکتر محمد طاهر معاون درمان مجتمع با اشاره به همکاری بسیار قابل توجه و رو به پیشرفت گروه بیهوشی با سایر گروه های بیمارستان گفت: یکی از چالش های اساسی مجتمع بر سر مشاوره های پره آپ (پیش از جراحی) بود ولی در حال حاضر با همکاری گروه بیهوشی، مشاوره های پیش از جراحی بروز شده اند و به سرعت انجام می شوند. همچنین با بکارگیری نیروهای جدید در قالب ماده 88، به زودی مشاوره های قلب نیز به روز خواهد شد.
وی با اشاره به چالش های موجود در پذیرش ICU و تمهیدات ایجاد شده در جهت رفع آن گفت: در حال حاضر در پنل In Lab ، آیتم مشاوره ها فعال شده است و در آینده نزدیک مشاوره های ICU در این نرم افزار ساماندهی می شود که می تواند با ایجاد هماهنگی میان واحدهای ICU ، بسیاری از مشکلات مربوط مدیریت تخت در این زمینه را کاهش دهد.
معاون درمان مجتمع افزود: مطابق استاندارد 15 درصد تخت های یک بیمارستان باید تخت مراقبت ویژه باشد که در حال حاضر در این مجتمع کمتر از 7 درصد است که نشانه کمبود جدی تخت در این زمینه است.
ایجاد کمیته مراقبت های ویژه و بیهوشی
وی با اشاره به ایجاد کمیته مراقبت های ویژه و بیهوشی گفت: در این کمیته هر کدام از بخش های ICU به یک زمینه اختصاص داده شده و این امرانسجام بهتر در زمینه خدمت رسانی را موجب شده است. دکتر طاهر بر اهمیت کاهش کسورات بیمه ای گروه بیهوشی تاکید کرد و گفت: دلیل بسیاری از کسورات به دلیل اشتباهاتی است که در ثبت خدمات رخ می دهد. همچنین لازم است تا واحد درآمد برای کاهش کسورات بیمه ای با اساتید این گروه همکاری داشته باشد. وی با اشاره به ثبت خلاصه پرونده الکترونیک در سیستم HIS مجتمع گفت: الگوی موجود از خلاصه پرونده الکترونیک این مجتمع بسیار کاربردی و با کاربری آسان (User Friendly) طراحی شده تا در آینده نزدیک همه خلاصه های پرونده به صورت الکترونیک ثبت شود.
لزوم توجه بیشتر اساتید به ثبت پرونده و شرح عمل الکترونیک
معاون درمان افزود: ثبت شرح عمل الکترونیک هنوز به 100 درصد نرسیده است که این نیازمند توجه بیشتر اساتید است. چرا که ثبت الکترونیک آن، کسورات بیمه ای را کاهش می دهد. وی در بخشی دیگر از سخنان خود، از عدم لزوم مشاوره بیهوشی برای انجام پروسیجرهای رادیواینترونشن گفت و افزود: افراد بالای 50 سال برای انجام این اقدام فقط به مشاوره قلب نیاز دارند. در بخش پایانی جلسه نیز مهندس سامان خضری کارشناس واحد فناوری اطلاعات به شرح چگونگی درج داده ها در خلاصه پرونده الکترونیک پرداخت.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 285307
شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه