دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/11/24 - 22:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 38
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

با تقدیر از چهره های تاریخ ساز مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

مراسم بزرگداشت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد

در راستای گرامیداشت 173 سال تجربه و 90 سال افتخارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جشن بزرگ مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سالن همایش بیمارستان مهدی کلینیک برگزار شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، صبح روز سه شنبه 23 بهمن سال 1403، مراسم بزرگداشت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با حضور دکتر خسرو صادق نیت مشاور وزیر و سرپرست حوزه وزارتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر سید حسن امامی رضوی مشاور وزیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، دکتر علیرضا استقامتی رئیس دانشکده پزشکی، دکتر ترابی مدیر روابط عمومی دانشگاه، دکتر رستمیان رئیس مجتمع، معاونان، اساتید پیشکسوت، اعضای هیئت علمی و جمع کثیری از کارکنان و پرستاران در سالن همایش های بیمارستان مهدی کلینیک برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، دکتر عبدالرحمن رستمیان رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، این مرکز را دارای بیشترین تعداد از کادر درمان و متخصصین رشته های مختلف دانست و گفت: من هم به نوبه خود دوره دانشجویی و همچنین دوره تخصص را در همین مرکز بودم و توفیق دارم که به مردم خدمت کنم.
وی با اشاره به کتاب «پژوهشی در تاریخچه مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)» گفت: در این کتاب، نخستین های حوزه پزشکی کشور به ثبت رسیده اند و نسخه دوم این کتاب نیز در راه است.

حضور قریب به هزار تن از دستیاران تخصصی و فوق تخصصی در مجتمع

دکتر رستمیان ضمن تشکر از تمامی اساتید و کارکنان مجتمع در سطوح مختلف، تعداد دستیاران تخصصی و فوق تخصصی را قریب به هزار تن تخمین زد و گفت: همین الان در این مجتمع بیش از ۲ هزار تن در حال ویزیت شدن هستند و به بیش از هزار و 500 بیمار بستری خدمت رسانی می شود.

در بخش دیگری از این مراسم، دکتر حمیدرضا نمازی رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران و متخصص اخلاق پزشکی، با اشاره به تاریخچه راه اندازی رشته طب در ایران گفت: در سال ۱۲۳۰ ه‍. ش و پیش از گشایش دارالفنون، با تلاش ها و به دعوت امیرکبیر، دکتر پولاک اتریشی به همراه دیگر اساتید اتریشی برای تدریس در دارالفنون به ایران آمدند. دکتر پولاک با تربیت دانش‌آموزان دارالفنون و تألیف اولین کتب پزشکی مدرن، نقشی کلیدی در معرفی پزشکی نوین به ایران ایفا کرد.
وی با اشاره به برگزاری کلاس های اخلاق، ادبیات و فلسفه در دارالفنون، برگزاری این کلاس ها را فرصتی برای ایجاد پیوند میان دارالفنون و دانشکده پزشکی دانست و گفت: همان طور که دانشگاه علوم پزشکی تهران با نامی جدید تداوم دارالفنون است، بیمارستان سینا نیز الگوی مدرن مریضخانه دولتی سابق است.

ستون های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و سبک معماری خاص آن

این متخصص اخلاق پزشکی، با اشاره به سبک معماری جالب مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، ساختمان این بیمارستان را محصول کار مهندسین آلمانی خواند و گفت: یکی از المان هایی که در معماری آلمانی ها بر آن تاکید می شود، ستون است و ستون های این مجتمع نیز گویای سبک خاص این معماری است.  
وی راه اندازی بخش پزشکی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) را حاصل زحمات دکتر صادق پیروز عزیزی از پایه گذاران طب داخلی ایران دانست و گفت: این استاد فرزانه، نقش سترگی در برجستگی علمی این مرکز ایفاء کرده است.

نقش دکتر یوسف میر ایروانی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران، به نقش مهم دکتر یوسف میر ایروانی در پایه گذاری جلسات ژورنال کلاب در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: دکتر میر در لوزان سوئیس جراحی خوانده بود و خاندان میر چندین نسل جراح بودند
وی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) را از نظر تعاملات بالینی و مکانیسم باوری، مرکزی ممتاز خواند و گفت: این مرکز در هویت بخشی به ارکان مختلف جامعه نقش مهمی ایفاء کرده است. به عنوان مثال، اگر در کشورمان اسباب بازی کودکی دارای هویت مستقلی است، بخش بزرگی از آن به واسطه این بیمارستان است. چرا که نخستین بخش کودکان با تجهیزات و وسایل بازی ویژه کودک در این مرکز دایر شد

جایگاه ممتاز حوزه پرستاری مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

استاد برگزیده پزشکی عمومی، حوزه پرستاری مجتمع را بسیار ممتاز دانست و گفت: به دلیل شان و جایگاه بالای این مرکز، تصمیم گرفته می شود آموزشگاه پرستاری نیز در اینجا تاسیس شود.
وی شکوه معماری مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) را بخش مهمی از مراقبت های بیمارستانی آن دانست و گفت: اگر بیمارستانی معماری و طراحی درست نداشته باشد، نه درمان و نه آموزش به درستی در آن انجام نخواهد شد.

تاسیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در قالب «باغ بیمارستان»

دکتر نمازی با بیان آن که مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در قالب «باغ بیمارستان» ساخته شد، گفت: این که بیمارستانی در قالب باغ ساخته شود، آرزوی دیرینه ایرانی ها بود. در واقع این مرکز، یک بیمارستان ملی محسوب می شود و صرفاً بیمارستان شهر تهران نمی باشد.
وی با اشاره به واقع شدن مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در انتهای بلوار کشاورز گفت: محل ساخت اینبیمارستان، منجر به این شد تا فضای روبروی آن در بلوار کشاورز به متراکم ترین فضای درمانی بیمارستانی خاورمیانه تبدیل شود که تعداد کثیری از بیمارستان ها، مراکز درمانی و مطب های خصوصی را در خود جای داده است.

اهمیت مطالعه تاریخ و آینده پژوهشی

رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران در پایان سخنان خود، حاضرین این مراسم را دعوت به مطالعه تاریخ کرد و گفت: مطالعه تاریخ، اساس آینده پژوهشی است.

در بخش دیگری از این مراسم، دکتر زرین تاج کیهانی دوست استاد پیشکسوت مغز و اعصاب کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به خاطرات خود از فرود هلی کوپتر حامل امام خمینی (ره) در محوطه مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گفت: همه اساتید و دانشجویان و کارکنان دور محل هلی کوپتر حضرت امام جمع شده بودند تا بتوانند ایشان را ملاقات کنند.  
وی با اشاره به عظمت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و جایگاه بالای آن در امر آموزش و درمان کشور گفت: در این مرکز ساختمان هایی هستند که پیش از این نامی از آن ها نبود ولی در حال حاضر تمامی اقدامات درمانی که در دنیا انجام می شود، به بهترین شکل ممکن در این ساختمان ها در حال انجام است و این بسیار افتخارآمیز است که این مراکز درمانی با هدایت و مدیریت ایرانی ها ساخته شده اند.

تقدیر از چهره های موثر و تاریخ ساز مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

در بخشی دیگری از این مراسم، از تعداد ۲۰ چهره تاریخ ساز و برگزیده مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با اهدای هدایای نفیس تقدیر بعمل آمد.
دکتر منوچهر خان نخجوانی، دکتر ابوالقاسم اباسهل، دکتر زاهد حسین خان، دکتر زرین تاج کیهانی دوست، دکتر محمود فرزان از اساتید پیشکسوتی بودند که از آنان تقدیر بعمل آمد.
از دکتر سید حمید میرخانی رئیس فقید مجتمع نیز به عنوان یکی از برگزیدگان و از چهره های تاریخ سازمجتمع نام برده شد که هدیه ای به رسم یادبود به دختر ایشان اهداء شد.
دکتر علی اصغر قریشی مدیر پیشکسوت و مهرناز صاحب جمع مدیر پرستاری پیشکسوت از دیگر برگزیدگان این مراسم بودند.
نرگس خاتون ده حسینی، عذرا محدثی، غلامرضا نعمانی پور، اسدالله ادایی، مریم رضازاده، قدرت الله شیرین، محمد محمدیان، میترا نوربخش و حسین جهانگیری از دیگر برگزیدگان این مراسم بودند که با اهدای هدایایی از زحمات آنان تقدیر بعمل آمد.
پخش کلیپ تاریخچه مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و اجرای موسیقی زنده از بخش های جالب این مراسم بود.  
در حاشیه این مراسم نیز غرفه های پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پزشکی، مرکز تحقیقات رادیولوژی نوین و تهاجمی، طب فیزیک و گروه توانبخشی، پژوهشکده سلامت خانواده، مرکز تحقیقات سرطان‌های دستگاه ادراری تناسلی، فرهنگی و غرفه موزه و تاریخ دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتند.
خبرنگار: زهرا صادقی

  • گروه خبری : حوزه ریاست,مراسم
  • کد خبر : 290392
شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه