دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1405/03/13 - 13:14
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 124
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران

سومین جلسه روسای بخش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1405 برگزار شد

سومین جلسه رؤسای بخش‌های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با هدف بررسی شاخص‌های کیفی، چالش‌های درمانی و راهکارهای ارتقای بهره‌وری در خدمات بستری و سرپایی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران، سومین جلسه روسای بخش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، روز چهارشنبه 13 خرداد سال 1405 در سالن شورای ریاست برگزار شد.
در این نشست، دکتر رئیس‌کرمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن تبریک عید سعید غدیر و قدردانی از تلاش‌های همکاران در راه‌اندازی انستیتو کانسر ایران، تأکید کرد: «پروژه انستیتو کانسر ایران گام بزرگی بوده است، اما اکنون در نیمه راه هستیم. تجهیز کامل این مرکز و تأمین نیروی انسانی برای بخش‌های باقی‌مانده، اولویت اصلی ماست و امیدواریم با تکمیل نهایی، این مجموعه به‌طور کامل در مدار خدمت‌رسانی قرار گیرد
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط دشوار اقتصادی در حوزه درمان و افزایش سرسام‌آور هزینه‌ها اظهار داشت: «مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) آخرین پناهگاه دردمندان است و بیمارانی که به اینجا مراجعه می‌کنند، به‌واقع دسترسی به امکانات دیگر ندارند. با این حال، مدیریت منابع در شرایط فعلی یک ضرورت حیاتی است
دکتر رئیس‌کرمی با ارائه آماری از هزینه‌های جاری دانشگاه تصریح کرد: «در حال حاضر حدود ده همت هزینه دارو و تجهیزات مصرفی در مجموعه بیمارستان‌های دانشگاه است. اگر بتوانیم با برنامه‌ریزی دقیق، تنها ۱۰ درصد در این هزینه‌ها صرفه‌جویی کنیم، رقمی بالغ بر یک همت آزاد خواهد شد که می‌تواند بخش بزرگی از مشکلات مربوط به تجهیزات بیمارستانی ما را مرتفع سازد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان ضمن تقدیر از تلاش‌های کادر درمان در شرایط سخت اقتصادی، خواستار تمرکز بیشتر بر «بهینه‌سازی هزینه‌های هتلینگ» و ارتقای شاخص‌های بهره‌وری در ارائه خدمات بستری و سرپایی شد تا با وجود محدودیت‌ها، کیفیت خدمات درمانی به مردم شریف ایران حفظ و ارتقا یابد.
دکتر عبدالرحمان رستمیان، رئیس مجتمع،بااشاره به جایگاه اثرگذار رؤسای بخش‌ها در مدیریت و پیشبرد اهداف بیمارستان گفت: رؤسای بخش‌ها محور تحول در بیمارستان هستند و موفقیت هر بخش، نتیجه انتخاب صحیح اساتید، نظارت مستمر، پیگیری امور، تأمین تجهیزات و مدیریت علمی و اجرایی آن بخش است.
وی با بیان اینکه نقش رؤسای بخش‌ها تنها به مدیریت اداری محدود نمی‌شود، افزود: رئیس بخش می‌تواند بر کیفیت درمان و آموزش نظارت مؤثر داشته باشد. ارتقای خدمات درمانی، بهبود آموزش فراگیران و ایجاد هماهنگی میان اعضای تیم بخش، از مهم‌ترین مسئولیت‌هایی است که با نقش‌آفرینی رؤسای بخش‌ها محقق می‌شود.
رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) اظهار داشت: سرپرستاران بخش‌ها نقش بسیار مهمی در اداره امور، حفظ نظم، پیگیری فرایندهای درمانی و همکاری مؤثر با پزشکان دارند و حضور آنان در کنار رؤسای بخش‌ها، نقش تعیین‌کننده‌ای در بهبود عملکرد بخش‌ها ایفا می‌کند.
دکتر رستمیان با اشاره به شرایط دشوار موجود در حوزه سلامت تأکید کرد: در شرایط سخت و بحرانی، آنچه اهمیت دارد، افزایش تاب‌آوری، پیگیری مستمر و انجام اقدامات مؤثر برای کاهش مشکلات است. خوشبختانه در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، به دلیل حضور مستمر رؤسای بخش‌ها و تلاش جمعی مدیران، پزشکان، پرستاران و کارکنان، مشکلات با کمترین میزان ممکن مدیریت می‌شود.
وی در پایان حضور فعال و پیگیر رؤسای بخش‌ها در مجتمع را یکی از مهم‌ترین عوامل پایداری خدمات در شرایط بحرانی دانست و گفت: هرچه ارتباط، نظارت و همراهی رؤسای بخش‌ها با تیم‌های درمانی و مدیریتی تقویت شود، امکان عبور از چالش‌ها و ارتقای کیفیت خدمات به بیماران بیشتر خواهد شد.
دکتر استقامتی، رئیس دانشکده پزشکی بهره‌وری در نظام سلامت را موضوعی چندبعدی دانست و بر ضرورت مدیریت هزینه‌ها، نظارت مؤثر، تقویت آموزش و اجرای نظام ارجاع تأکید کرد.
دکتر استقامتی با اشاره به اهمیت موضوع بهره‌وری در نظام سلامت گفت: بهره‌وری موضوع تازه‌ای نیست و دست‌کم طی دو تا سه دهه گذشته درباره آن بحث‌های فراوانی مطرح شده است، اما در عرصه اجرا و عملیات، هنوز حرکت مؤثر و مطلوبی در این زمینه شکل نگرفته است.
وی با تأکید بر ضرورت بررسی موضوع بهره‌وری از ابعاد مختلف اظهار داشت: هزینه‌های دارو و تجهیزات در کشور روندی فزاینده دارد و پیش‌بینی می‌شود این هزینه‌ها از حدود ۳۹۷ همت به حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ همت در سال برسد؛ رقمی که نزدیک به یک تریلیون تومان است و نشان‌دهنده اهمیت جدی مدیریت منابع در حوزه سلامت است.
رئیس دانشکده پزشکی با بیان اینکه صرفه‌جویی و هزینه‌کرد بهینه یک ضرورت انکارناپذیر است، افزود: هیچ تردیدی وجود ندارد که باید درست هزینه کنیم، از اتلاف منابع جلوگیری کنیم و بهره‌وری را افزایش دهیم؛ اما نباید تصور شود که این مسئله تنها با توصیه به پزشکان یا رؤسای بخش‌ها قابل حل است. تحقق بهره‌وری نیازمند قوانین، مقررات، برنامه‌ریزی دقیق و نظارت ساختاریافته است.
وی با اشاره به نقش آموزشی مراکز دانشگاهی تصریح کرد: رسالت اصلی ما آموزش است؛ باید به دانشجویان، دستیاران و همه اعضای تیم درمانی بیاموزیم که چگونه منطقی، علمی و مبتنی بر شواهد تصمیم بگیرند. اگر در این زمینه موفق نبوده‌ایم، باید در آموزش‌ها و بازآموزی‌های خود بازنگری کنیم.
رئیس دانشکده پزشکی همچنین بر لزوم نظارت بیرونی و تعامل میان ارکان مختلف نظام درمان تأکید کرد و گفت: برای جلوگیری از درخواست آزمایش‌ها و اقدامات تشخیصی غیرضروری، تنها توصیه کافی نیست؛ بلکه باید سازوکارهای نظارتی، قوانین روشن و برنامه‌های اجرایی مشخص وجود داشته باشد. این مسئله با تعامل میان پزشکان، پرستاران، مدیران و نهادهای نظارتی قابل اصلاح است.
دکتر استقامتی در ادامه افزود: پزشکان باید در درخواست تست‌ها و اقدامات تشخیصی دقت لازم را داشته باشند و کادر محترم پرستاری نیز در مصرف دارو، تجهیزات و اجرای دستورات درمانی با حساسیت و دقت عمل کند. همکاری میان پزشکان و پرستاران نقش مهمی در کاهش هزینه‌های غیرضروری و ارتقای بهره‌وری دارد.
وی با تأکید بر اینکه افزایش بهره‌وری نباید به کاهش کیفیت خدمات درمانی منجر شود، خاطرنشان کرد: باید در مسیر ارتقای بهره‌وری حرکت کنیم، اما این مسیر باید متعادل، منطقی و چندبعدی باشد؛ به گونه‌ای که نه از یک سو دچار افراط در کاهش هزینه‌ها شویم و نه از سوی دیگر نسبت به اتلاف منابع بی‌تفاوت بمانیم.
در ادامه دکتر  علی اکبر ساری عضو هئیت علمی گروه علوم مدیریت  و اقتصاد بهداشت دانشکده بهداشت گفت:دکتر رستمیان طی ماه‌های اخیر موضوع بهره‌وری را به طور جدی دنبال کرده‌اند و حضور دکتر رئیس‌کرمی در این جلسه نیز نشان‌دهنده آن است که در سطح مدیران ارشد دانشگاه، تعهد و اراده جدی برای پرداختن عملی به این موضوع وجود دارد.
وی با تأکید بر ضرورت پذیرش مسئولیت در سطح بیمارستان افزود: برای تحقق بهره‌وری، لازم است بیمارستان‌ها مسئولیت خود را در مدیریت منابع و کنترل هزینه‌ها بپذیرند و با برنامه‌ریزی دقیق، اقدامات هدفمند در این زمینه انجام دهند.
عضو هیئت علمی گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت دانشکده بهداشت ادامه داد: خوشبختانه در این مسیر، اولویت‌بندی مناسبی انجام شده است. اگر هدف صرفه‌جویی در حدود یک همت باشد، لازم نیست تمام حوزه‌ها را به‌طور همزمان درگیر کنیم؛ بلکه تمرکز بر تعداد محدودی از اقلام پرمصرف می‌تواند تأثیر قابل توجهی در کاهش هزینه‌ها داشته باشد.
دکتر ساری در پایان تأکید کرد: تمرکز بر مدیریت مصرف اقلام پرهزینه و پرکاربرد و اجرای برنامه‌های هدفمند در این حوزه، می‌تواند گام مؤثری در ارتقای بهره‌وری و استفاده بهینه از منابع در مراکز درمانی باشد.
دکتر طاهر معاون درمان مجتمع گفت: در این جلسه به دنبال حل مسائل کلان نظام سلامت نیستیم؛ تمرکز ما بر اقدامات عملی در داخل بیمارستان است، به‌ویژه با توجه به اینکه مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) به عنوان یک بیمارستان الگو شناخته می‌شود.
وی با بیان اینکه مدیریت مصرف باید در سطح هر بخش به‌صورت هدفمند پیگیری شود، افزود: آمار داروهای پرمصرف به تفکیک هر بخش تهیه شده و در اختیار رؤسای بخش‌ها قرار خواهد گرفت. بر این اساس، هر بخش باید با بررسی وضعیت خود، راهکارهای مناسب برای مدیریت مصرف و کاهش هزینه‌های غیرضروری را ارائه دهد.
معاون درمان مجتمع تأکید کرد: هیچ فردی خارج از یک بخش نمی‌تواند به‌طور دقیق تعیین کند که در آن بخش چه اقداماتی باید برای صرفه‌جویی انجام شود. این خودِ بخش‌ها هستند که باید با مدیریت، برنامه‌ریزی و اصلاح فرایندهای کاری، به سمت استفاده بهینه از منابع حرکت کنند.
دکتر طاهر در ادامه به برخی اقدامات انجام‌شده در مجتمع اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات مهم در این مسیر، اجرای طرح «بهنگی اتاق‌های عمل» بوده که با همکاری واحد بهبود کیفیت و اعتباربخشی مجتمع اجرا شده است؛ اقدامی که با وجود پیچیدگی‌ها و دشواری‌های اجرایی، گام مهمی در جهت ارتقای بهره‌وری و بهبود مدیریت فرایندهای درمانی به شمار می‌رود.
در ادامه دکتر رهنما معاون پشتیبانی مجتمع گفت: گزارشی تفصیلی از هزینه اقلام مصرفی حوزه هتلینگ در سال ۱۴۰۴ ارائه کرد.
وی با اشاره به اهمیت مدیریت منابع در شرایط کنونی گفت: کنترل و مدیریت هزینه‌ها در حوزه هتلینگ بیمارستانی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است، اما این اقدام نباید به هیچ عنوان موجب خدشه به ایمنی بیمار یا کاهش کیفیت خدمات درمانی شود.
معاون پشتیبانی مجتمع با تأکید بر ضرورت شناسایی اقلام پرهزینه در هر بخش افزود: برای مدیریت مؤثر هزینه‌ها، لازم است جدول اقلام پرهزینه به تفکیک بخش‌ها تهیه و بررسی شود تا بر اساس آن، برنامه‌ریزی دقیق برای کنترل مصرف و بهینه‌سازی هزینه‌ها انجام گیرد.
دکتر رهنما همچنین بر لزوم اجرای بازدیدهای دوره‌ای و طراحی ابزارهای نظارتی تأکید کرد و گفت: تهیه چک‌لیست‌های مشخص برای بازدید از بخش‌ها و پایش اقلام مصرفی، می‌تواند نقش مؤثری در شناسایی موارد قابل اصلاح، جلوگیری از اتلاف منابع و ارتقای بهره‌وری داشته باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هدف از مدیریت هزینه‌های هتلینگ، کاهش غیرمنطقی مصرف یا محدود کردن خدمات نیست، بلکه استفاده صحیح، هدفمند و مسئولانه از منابع بیمارستانی در کنار حفظ کرامت، ایمنی و کیفیت مراقبت از بیماران است.

 

  • کد خبر : 322443
شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه