• تاریخ انتشار : 1403/06/01 - 13:06

استفاده از پیس میکر بدون سیم برای نخستین بار در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

برای نخستین بار در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، تعبیه پیس میکر جدید بدون سیم (Leadless pacemaker) توسط تیم قلب این مجتمع، برای بیمار مبتلا به بلوک کامل قلبی انجام شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، دکتر رضا ملازاده عضو هیات علمی بخش داخلی قلب گفت: پیس میکر قلبی، دستگاه الکترونیکی است که در بیماران مبتلا به اختلال سیستم ضربان ساز ، برای ایجاد ضربان موثر قلبی تعبیه می شود.
عضو هیات علمی بخش داخلی قلب افزود: پیس میکرهای کاشتنی داخل قلبی در کنار تمام محاسن خود ، معایبی از جمله احتمال بروز عفونت های داخل قلبی (اندوکاردیت ) به ویژه در بیماران مبتلا به نقص ایمنی را به همراه دارند.
وی با اشاره به پیشرفت های تکنولوژی و طراحی پیس میکرهای قلبی بدون سیم گفت: این نوع از پیس میکرها، نوع خاصی از پیس میکرهای قلبی هستند که بدلیل نداشتن لید (سیم ) داخل قلب ریسک بروز عوارض در آنها به حداقل رسیده است.
دکتر ملازاده افزود: این پیس میکر بدون سیم که Leadless pacemaker نامیده می شود، Device الکترونیک بسیار کوچک و سبک ( با سایز  38 ملیمتر و وزن 2.4 گرم) است که از طریق کشاله ران در داخل قلب قرار می گیرد.
توضیح این که، تعبیه پیس میکر Leadless pacemaker برای نخستین بار توسط تیم قلب مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) متشکل از دکتر مسعود اسلامی رئیس بخش داخلی قلب و دکتر رضا ملازاده و دکتر فرشته ستار اعضای هیئت علمی داخلی قلب، روز سه شنبه ۳۰ مرداد 1403 در کت لب این مجتمع انجام شد.