دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1404/11/09 - 12:49
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 60
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برای نخستین بار در دانشگاه علوم پزشکی تهران

همایش ملی هوشمندسازی بیمارستانی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)برگزار شد

با حضور مسئولان وزارت بهداشت، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و جمع کثیری از اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاههای سراسر کشور، همایش ملی هوشمندسازی بیمارستانی، با شعار «نبض هوشمند، آینده مراقبت» در سالن همایش بیمارستان مهدی کلینیک برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران، این همایش روز سه‌شنبه هفتم بهمن‌ماه ۱۴۰۴ در سالن همایش بیمارستان مهدی کلینیک برگزار شد. 
در این مراسم دکتر حسین کرمانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، حاج حسین رضایی مشاور وزیر بهداشت در امور خیرین، دکتر سیدرضا رئیس‌کرمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر ماشاءالله ترابی مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و مجری کلان‌پروژه هوشمندسازی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) و دکتر عبدالرحمان رستمیان رئیس مجتمع حضور داشتند.
دکتر سیدرضا رئیس‌کرمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در این همایش با اشاره به سرمایه‌گذاری گسترده کشورهای مختلف در حوزه هوش مصنوعی اظهار کرد: مسئولیت اجرای طرح‌های هوش مصنوعی در حوزه سلامت از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری به دانشگاه علوم پزشکی تهران و زیرمجموعه معاونت پژوهشی آن واگذار شده و در حال حاضر ۷۴ طرح مرتبط در این حوزه در حال اجراست.
وی با تأکید بر اهمیت هوش مصنوعی در نظام سلامت افزود: ساختمان مهدی کلینیک و ساختمان جدید کانسر با حمایت خیرین به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که زیرساخت توسعه هوش مصنوعی در آن‌ها فراهم است. استفاده از هوش مصنوعی موجب افزایش دقت، تسریع فرآیندها، کاهش مدت بستری بیماران و کاهش هزینه‌ها خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، موفقیت در توسعه هوش مصنوعی را مستلزم همبستگی و همکاری همه ارکان حوزه سلامت دانست و گفت: تداوم حمایت خیرین در توسعه زیرساخت‌های فیزیکی و ورود آنان به حوزه هوش مصنوعی، همراه با همکاری کارکنان، مدیران، تصمیم‌گیران و بخش خصوصی، می‌تواند مسیر پیشرفت این حوزه را هموار کند.
لزوم مشارکت خیرین در حوزه پژوهش و هوش مصنوعی
حاج حسین رضایی مشاور وزیر بهداشت در امور خیرین نیز با گرامیداشت یاد مرحوم محمد گرامی، بانی خیر بیمارستان مهدی کلینیک، اظهار کرد: خیرین همواره در حوزه ساخت‌وساز و تأمین تجهیزات نقش مؤثری داشته‌اند و لازم است این حمایت‌ها در حوزه پژوهش و به‌ویژه هوش مصنوعی نیز تداوم یابد.
وی با تأکید بر نقش راهبردی خیرین، از مدیران حوزه سلامت خواست خیرین را به‌عنوان شریک راهبردی خود در نظر بگیرند و زمینه تسهیل‌گری، رفع موانع و قدردانی از مشارکت آنان را فراهم کنند.
هوشمندسازی، گامی در مسیر ارتقای کیفیت خدمات درمانی
در ادامه این همایش، دکتر عبدالرحمان رستمیان رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) با اشاره به حضور اساتید علوم پایه و بالینی از دانشگاه‌های مختلف کشور از جمله دانشگاه‌های تهران و صنعتی شریف، گفت: یک سال پس از آغاز پروژه هوشمندسازی، گزارش سالیانه‌ای از نتایج و فرآیندهای موفق ارائه خواهد شد و امیدواریم سال آینده بتوانیم دستاوردهای عملی این طرح را تشریح کنیم.
وی با اشاره به روند رو به رشد فناوری در حوزه سلامت افزود: راه‌اندازی اتوماسیون و نسخه الکترونیک، گام‌های مهمی در مسیر تحول نظام سلامت بوده و توسعه سیستم‌های بدون کاغذ منجر به کاهش هزینه‌ها، صرفه‌جویی در زمان و بهبود کیفیت خدمات شده است.
معیارهای رتبه‌بندی بیمارستان‌های هوشمند
در بخش دیگری از این همایش، دکتر ماشاءالله ترابی مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و مجری کلان‌پروژه هوشمندسازی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) با بیان اینکه رتبه‌بندی بیمارستان‌های هوشمند ۲ سال است که در سطح جهان انجام می‌شود، گفت: برای کسب رتبه نخست جهانی، بیمارستان‌ها باید امتیازی بین ۹۰۰ تا هزار کسب کنند.
وی با اشاره به آمادگی زیرساختی ساختمان مهدی کلینیک برای اجرای هوش مصنوعی افزود: حوزه «هوش بالینی و ایمنی» با ۳۰۰ امتیاز، مهم‌ترین بخش رتبه‌بندی بیمارستان‌های هوشمند است که شامل تشخیص بیماری، پزشکی دقیق، پایش علائم حیاتی و پیشگیری از خطای پزشکی می‌شود.
دکتر ترابی با اشاره به مفاهیمی همچون همزاد دیجیتال (Digital Twin)، مدیریت ترافیک بیمارستان و تجربه هوشمند بیمارمحور، تأکید کرد: یکپارچگی سیستم‌ها و پرهیز از ایجاد جزایر هوشمند، شرط اصلی ارائه خدمات کارآمد به بیماران است.
نقشه راه هوشمندسازی بیمارستان‌ها
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تشریح نقشه راه هوشمندسازی بیمارستان شامل مراحل دیجیتالی‌سازی، هوشمندسازی و تحول، اظهار کرد: فاز دیجیتالی‌سازی در بسیاری از بیمارستان‌های کشور هنوز تکمیل نشده و لازم است با توجه به نقطه عطف تحول هوش مصنوعی در جهان در سال ۲۰۲۶، حرکت جهشی در این حوزه صورت گیرد؛ چراکه مدل سنتی بیمارستان دیگر پاسخگوی نیازهای پیچیده نظام سلامت نیست.
توضیح این که، در مراسم افتتاحیه این همایش، پیام‌های راهبردی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تهران و مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) درباره سیاست‌گذاری‌ها و اولویت‌های سازمانی در حوزه هوشمندسازی ارائه شد.
 همچنین پنل‌های تخصصی با محورهایی همچون زیرساخت‌های نوین و حکمرانی داده، اینترنت اشیاء، امنیت داده، همزاد دیجیتال، بلاکچین، کاربردهای هوش مصنوعی در تشخیص و درمان، جریان کار هوشمند بیمارستانی و کارگاه ایده‌های منتخب برگزار شد.
بحث و تبادل‌نظر برای نهایی‌سازی نقشه راه هوشمندسازی بیمارستان‌ها و در نهایت رونمایی از این نقشه، بخش پایانی این همایش ملی بود.
خبرنگار: زهرا صادقی

  • کد خبر : 314703
شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه