دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/10/06 - 09:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 146
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

در پی برگزاری هشتمین جلسه روسای بخش های مجتمع

رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) بر گسترش ارتباطات فراسازمانی این مرکز تاکید کرد

در هشتمین جلسه روسای بخش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، مدیر امور آموزشی و دانشجویی مجتمع، به ارائه نکات و محورهای ضروری برای کسب آمادگی این مرکز در ارزیابی اعتباربخشی آموزشی پرداخت.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، هشتمین جلسه روسای بخش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) روز چهارشنبه پنجم دی سال 1403 با حضور دکتر عبدالرحمن رستمیان رئیس مجتمع، معاونان پشتیبانی و روسای بخش های بالینی این مرکز در سالن شورای ریاست برگزار شد
در این جلسه، دکتر امیر نداف مدیر امور آموزشی و دانشجویی مجتمع، ضمن تبریک اعیاد میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و تبریک پیشاپیش میلاد حضرت علی (ع)، قبول مسئولیت مجتمع را از جانب استاد رستمیان مسئولیتی سنگین و حرکت در مسیری پر پیچ و خم دانست و با آرزوی موفقیت برای دوره ریاست ایشان و تشکر از آقای دکتر اینانلو، به بیان نکاتی در خصوص ارزیابی اعتباربخشی آموزشی پرداخت و گفت: ارزیابی اعتباربخشی مجتمع با حضور تیم های ارزیابی از 15 دی آغاز می شود.
وی مستندات مربوط به اعتباربخشی مجتمع را رضایت بخش دانست و افزود: مرحله بعدی ارزیابی اعتباربخشی پس از بازبینی مستندات، مشاهدات است که دیگر در این مرحله امکان اصلاح وجود ندارد

8 محور آموزشی و یک محور پژوهشی در ارزیابی اعتباربخشی

مدیر امور آموزشی و دانشجویی مجتمع با اشاره به وجود 9 محور اصلی، 65 استاندارد و بیش از 70 سنجه در کتاب اعتباربخشی گفت: از 9 محور اصلی، 8 محور آموزشی و یک محور پژوهشی است.
مدیر امور آموزشی و دانشجویی مجتمع، بر اهمیت حضور اعضای هیات علمی در زمان این ارزیابی تاکید کرد و گفت: ارزیابان پیش از ورود به بخش ها، ابتدا در معاونت آموزشی حضور خواهند داشت. بیشترین بخش هایی نیز که مورد بازدید قرار می گیرند، بخش های جنرال است و با چند تن از اعضای هیات علمی نیز مصاحبه می کنند.
دکتر نداف حضور مسئولین آموزشی را در بخش ها ضروری خواند و در ادامه گفت: رعایت آیین نامه پوشش و لباس (Dress Code) که دستورالعمل آن در هر بخشی نصب شده است، از موارد مهم ارزیابی است. همچنین تمام فراگیران و دانشجویان باید اتیکت داشته باشند.

لزوم ممهور بودن پرونده ها به مهر اساتید، دستیاران و فراگیران

دکتر نداف با بیان این که بازبینی پرونده ها توسط ارزیابان انجام می شود، گفت: ممهور کردن پرونده ها توسط اساتید و دستیاران اهمیت زیادی دارد و در حال حاضر تمامی فراگیران حتی اینترن ها هم دارای مهر هستند و لازم است که این مورد حتماً رعایت شود.
مدیر امور آموزشی و دانشجویی مجتمع، ارزیابی فراگیران را نیز از وجوه مهم ارزیابی اعتباربخشی دانست و گفت: برد مخصوص اطلاع رسانی برای فراگیران باید از دیگر بردهای آموزشی بخش جدا باشد، همچنین شرح وظایف و برنامه های درمانگاهی و کلاسی بر روی آن درج شده باشد.
وی خواستار ارسال برنامه عملکرد شش ماهه آموزشی بخش های مختلف شد و در ادامه گفت: حدود 35 کارشناس آموزشی در بخش ها داریم که در روز ارزیابی اعتباربخشی حتماً باید حضور داشته باشند.
مدیر امور آموزشی و دانشجویی مجتمع، با اشاره به برگزاری جلسات تیم مدیریت آموزش (تما) گفت: در نخستین چهارشنبه هر ماه، جلسات این تیم با حضور اساتید و اعضای هیات علمی آموزشی برگزار می شود

لزوم تسلط اساتید به انواع روش های آموزشی

دکتر نداف بر لزوم وجود دستورالعمل مراقبت از بیماران بدحال در هر بخش تاکید کرد و در ادامه با دسته بندی انواع آموزش های بالینی گفت: لازم است که اساتید بر سبک های مختلف آموزش از جمله سخنرانی و بازی کردن نقش (role play ) احاطه داشته باشند.
مدیر امور آموزشی و دانشجویی مجتمع، ضمن برشمردن واحدهای مختلف معاونت آموزشی گفت: واحد توسعه آموزش، واحد توسعه پژوهش و واحد مجازی سازی که به تولید فیلم های آموزشی می پردازد، از جمله این واحدها است. همچنین واحد مهارت بالینی ( Skill lab) از دیگر واحدهای مهمی است که برای همه گروهها و از جمله کارمندان کارگاههای آموزشی برگزار می کند.
وی از راه اندازی مرکز مشاوره در آینده ای نزدیک در مجتمع خبر داد و گفت: تا کنون دستیارانی که با مشکلات و مسائل روحی مواجه بودند به مرکز مشاوره دانشگاه معرفی می شدند ولی با راه اندازی این مرکز مشاوره، دستیاران و فراگیران می توانند در صورت لزوم از خدمات روانشناسان و روانپزشکان همین مرکز بهره مند شوند

ارزیابی اعتباربخشی فرصتی برای بهبود وضعیت

در بخش دیگری از این جلسه، دکتر عبدالرحمن رستمیان رئیس مجتمع گفت: ارزیابی اعتباربخشی فرصتی است تا بتوانیم به عیوب و نقائص خود پی ببریم و به صورت سیستماتیک کار کنیم.
وی ثبت اقدامات ارزنده اساتید و بخش ها را امری ضروری دانست و گفت: به همینمنظور، مراسم 173 سالگی تاسیس دارالفنون و 90 سال افتخارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود و دانشگاه بر آن است تا ضمن ثبت تاریخچه ای از فعالیت های ارزنده اساتید، نمایشگاهی از دستاوردهای بیمارستان های تابعه ارائه دهد.
رئیس مجتمع، با تاکید بر لزوم اصلاح برخی فرآیندها برای نیل سریع تر به اهداف، توجه بیشتر به حوزه پژوهش در مجتمع را ضروری دانست و در ادامه گفت: گسترش معاونت امور دانشگاهی نیز می تواند کمک شایانی برای رسیدن به اهداف آموزشی و پژوهشی باشد.

ضرورت ایجاد نشاط اجتماعی در فضای مجتمع

دکتر رستمیان با اشاره به بزرگی این بیمارستان و حضور قریب به 400 عضو هیات علمی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) که در آینده 500 نفر می شوند گفت: این موضوع بر ضرورت ایجاد تشکیلات مناسب تر برای عملکردی بهتر می افزاید.
رئیس مجتمع ایجاد نشاط اجتماعی را در این مرکز ضروری دانست و گفت: اقداماتی مانند راه اندازی زمین فوتبال می تواند در ارتقای روحیه فراگیران بسیار موثر باشد.
وی پذیرش مسئولیت را به جبهه رفتن تشبیه کرد و گفت: وظیفه ما این است که با حفظ شرایط موجود، در ارتقای امور نیز کوشا باشیم که این کار ساده ای نبوده بلکه پیچیده است.
رئیس مجتمع به برخی از مسائل و محدودیت های این مرکز از جمله کمبود پرستار اشاره کرد و با ارائه راهکارهایی برای جذب و ماندگاری پرستاران گفت: اقداماتی مانند ایجاد مکان اقامت با هزینه کمتر شاید در ماندگاری پرستاران موثر باشد.

تاکید بر گسترش ارتباطات فراسازمانی در مجتمع

دکتر رستمیان بر گسترش ارتباطات فرابیمارستانی و پیگیری های فراسازمانی تاکید کرد و گفت: گسترش ارتباط با وزارت بهداشت و حتی شخص رئیس جمهور که انسان صادقی است، می تواند تسهیل گر و گره گشای برخی از مسائل بیمارستان باشد.  
رئیس مجتمع افزود: در شرایط تعطیلات که وزارت بهداشت، دانشگاه و سایر واحدهای اداری می توانند امور خود را به صورت مجازی به انجام برسانند، بیمارستان حتی نمی تواند برای یک ساعت تعطیل بماند و این امری است که باید دیده شودو از همه زحمات کارکنان قدردانی شود.

نفش مهم خیرین در پشتیبانی از فعالیت های مجتمع

رئیس مجتمع با اشاره به بازدید خانواده گرامی از خیرین سازنده بیمارستان حضرت مهدی (عج) از این مرکز گفت: برخی فضاها هنوز نیمه کاره مانده اند و باید اولویت را برای راه اندازی این فضاها اختصاص دهیم. در ضمن خیرین می توانند در فراهم کردن فضای پشتیبانی از این مجتمع نقش موثری ایفاء کنند.
وی راه اندازی پروژه پارکینگ را در مجتمع کاری بسیار ارزنده دانست و گفت: راه اندازی پارکینگ در بهینه کردن فضای بیمارستان بسیار موثر بوده است و معضل نبود جای پارک برای خودروهای اساتید و کارکنان را رفع کرد که باید قدردانی کرد.
دکتر رستمیان با اشاره به شلوغی و شرایط پیچیده اورژانس مجتمع، بر اهمیت ارائه راهکارهای موثر در جهت کاستن از ازدحام این واحد تاکید کرد و گفت: وقتی بیمار بدحال به دلیل بار مراجعه به اورژانس بیش از حد در انتظار می ماند، زنگ خطری برای بیمارستان محسوب می شود. در همین رابطه می توان فرآیندهایی را که در اورژانس های بیمارستان های سایر کشورهای دنیا موفق بوده اند، به عنوان الگو قرار داد

یافتن راهکارهای کاهش هزینه ها و افزایش درآمد

رئیس مجتمع با تاکید بر این که برای ارائه خدمت، نیت خود را خالص کنیم، گفت: بایستی راهکارهایی برای کاهش هزینه ها و افزایش درآمد بیمارستان بیابیم و توانمندی هایمان را به عرصه عمل برسانیم، در این مسیر طالب دعا، کمک و راهنمایی های شما عزیزان هستیم.  
توضیح این که در این جلسه، دکتر صادق نیت، دکتر عباسی، دکتر صالحی و دکتر سازگار به بیان نقطه نظرات و پیشنهاداتی در رابطه با رفع برخی مسائل و ارتقای وضعیت این مرکز پرداختند.
در بخش پایانی جلسه نیز شهره بیات سرپرست روابط عمومی مجتمع ضمن توزیع فرم بسته حمایت طلبی دانشگاه علوم پزشکی تهران میان اساتید حاضر در این جلسه، توضیحاتی در رابطه با این بسته ارائه داد و گفت: این فرم برای جمع آوری اطلاعات منحصر بفرد و ترسیم افق آینده هر یک از واحدهای تابعه دانشگاه از جمله بیمارستان ها است و اطلاعات ارائه شده برای جلب حمایت دانش آموختگان، خیرین و داوطلبان استفاده خواهد شد.

  • گروه خبری : حوزه ریاست
  • کد خبر : 287234
کلمات کلیدی
شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه