دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/10/08 - 21:23
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 129
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برای نخستین بار در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) انجام شد

درمان بیمار مبتلا به فشار خون مقاوم به روش ابلیشن با استفاده از تجهیزات سه بعدی

رئیس بخش داخلی قلب مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که بیماری فشار خون بالا قاتل خاموش نامیده می شود، به تشریح عمل ابلیشن شریان های کلیه با سیستم نقشه برداری الکتریکی سه بعدی برای درمان این بیماری پرداخت.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) دکتر مسعود اسلامی رئیس بخش داخلی قلب مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در رابطه با روش جدید کنترل فشار خون که برای نخستین بار سوم دی سال 1403 به انجام رسید، گفت: این پروسیجر در بخش قلب و عروق بیمارستان امام خمینی (ره) و با همکاری بخش فوق تخصصی الکتروفیزیولوژی و اینترونشن قلب انجام شد.
رئیس بخش داخلی قلب مجتمع افزود: فردی که برای نخستین بار برای این روش درمانی انتخاب شد، بیماری بود که پس از بررسی های آزمایشگاهی و تصویربرداری متعدد و کمک از گروه های مختلف فوق تخصصی، هنوز فشارخون بالای علامتدار داشت.
وی با اشاره به استفاده از وسایل مداخله ای نقشه برداری و اپلیکیشن سه بعدی و تجهیزات آنژیوپلاستی در این روش جدید گفت: به کمک این تجهیزات توانستیم تکنیک فوق را بازسازی کنیم و با ایجاد حرارت شبکه سمپاتیک شرایین کلیوی دوطرفه را تا حدی قابل قبولی ابلیشن کرده و به کاهش فشارخون بیمار کمک کنیم.  
دکتر اسلامی با بیان این که، از این پس به کمک این تکنیک برآنیم به تعداد بیشتری ازبیماران واجد شرایط کمک کنیم، گفت: امروزه با پیشرفت تکنولوژی روز دنیا، با استفاده از کاتترهای مخصوص و کنسول های ویژه می توان از طریق شریان فمورال و با وسایل و تجهیزات مخصوص با ایجاد حرارت در شریان های کلیوی دو طرف و از بین بردن اعصاب سمپاتیک جدارعروق به کنترل قابل قبولی از فشار خون دست یافت که البته نتایج بلند مدت آنها مشخص نیست.
وی افزود: بیماری فشار خون بالا با شیوعی حدود 30 درصد در افراد 30 تا 80 سال به عنوان مهمترین عامل خطر قابل مداخله برای کاهش مرگ و میر و آسیب های ارگان های حیاتی محسوب می شود.
رئیس بخش داخلی قلب مجتمع با اشاره به عدم تشخیص بیماری فشار خون بالا در تمامی مبتلایان به آن گفت: بر اساس آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیماری فشارخون بالا فقط در54 درصد از  بیماران تشخیص داده شده است که از میان آنها فقط 42 درصد درمان گرفته اند و تنها 21درصد تحت کنترل کامل فشارخون هستند.
وی ادامه داد: در بین بیماران مبتلا به پرفشاری خون، عده ای علی رغم مصرف سه دسته دارو، هنوز به فشارخون کنترل شده دست پیدا نکرده اند و مجبور به تجویز چهار دسته دارویی با دوز بالا برای کنترل فشارخون آنها می باشیم که تحمل پذیری و مصرف منظم سختی دارند.
توضیح این که دستگاه نقشه برداری سه بعدی که در روش جدید کنترل فشار خون مورد استفاده قرار گرفته است، در سال 1398 توسط یکی از خیرین سلامت خریداری و به بیمارستان اهداء شد.
متاسفانه تعداد مراکز مجهز به سیستم سه بعدی در کشور ما زیاد نیست و هنوز استفاده از این سیستم، با توجه به هزینه‌ها، نیاز به مهارت بالا و کمبود متخصص در کل سیستم درمانی کشور نهادینه نشده است.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 287325
شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه