معاون درمان دانشگاه از مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، که موفق به کسب رتبه برتر کنترل عفونت دانشگاه شد با اهدای لوح سپاسی قدردانی کرد.
دکتر علامه معاون درمان دانشگاه روز سهشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ به همراه دکتر علی گنجعلیخان حاکمی مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستانها، دکتر مهرداد احمدی مدیر نظارت و اعتباربخشی، مهناز هادی پور مسئول کنترل عفونت و نجمه باهو مسئول روابط عمومی معاونت درمان در جلسه کمیته بیمارستانی کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) حضور یافت و با اهدای لوح سپاسی از دکتر خسرو صادق نیت رئیس بیمارستان و اعضای کمیته کنترل عفونت این مرکز بابت کسب رتبه نخست کنترل عفونت دانشگاه در سال ۱۳۹۸ قدردانی کرد.
دکتر علامه در این خصوص گفت: بیمارستانهای امام خمینی(ره)، مرکز قلب تهران و شریعتی موفق به کسب رتبههای برتر حوزه کنترل عفونت بیمارستانی دانشگاه در سال گذشته شدند. اگرچه به دلیل بحران، کمی با تأخیر ولی ما در ستاد معاونت درمان بر خود میدانیم از تمامی مسئولان، اعضای تیم کنترل عفونت و تمامی همکاران این مراکز که بهویژه در این شرایط سخت بحران کرونا در پیشرفت و توسعه اهداف کمیته کنترل عفونت دانشگاه دلسوزانه تلاش کردهاند قدردانی و به ایشان خدا قوت بگوییم.
وی همچنین در خصوص نحوه ارزیابی بیمارستانهای تحت پوشش در حوزه کنترل عفونت گفت: ارزیابی عملکرد بیمارستانها بر اساس شاخصهای مصرف منطقی آنتیبیوتیک، درصد مواجهه شغلی، تعداد کمیتههای بیمارستانی کنترل عفونت در طول یک سال، میزان اجرایی شدن مصوبات این کمیتهها در طی سال، مدیریت بخش استریلیزاسیون مرکزی، بیماریابی عفونتهای بیمارستانی، میزان پذیرش بهداشت دست، عملکرد مرکز در مدیریت بحران کووید ۱۹ و نحوه استفاده از تجهیزات حفاظت فردی از سوی کارشناسان عفونت معاونت درمان طی بازدیدهای مستمر ارزیابی و بر اساس نتایج بهدستآمده رتبهبندی شدند.
دکتر خسرو صادق نیت با تشکر از تمامی اعضای کمیته کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) گفت: اگرچه این رتبهبندی در سطح دانشگاه است ولی اگر کشوری هم بود تیم کنترل عفونت این مرکز رتبه نخست را کسب میکرد. اقدامات کمیته کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) بهویژه در بحران کرونا در کشور کمنظیر و قابلتعمیم به سایر بیمارستانهای کشور بوده و نشان از بنیه علمی بسیار خوب و توان اجرایی بالای این مرکز دارد. این موضوع از جنبههای مختلفی چون رعایت اصول کنترل عفونت، پرهیز از شعارزدگی و مدگرایی و پایبندی و پافشاری در اجرای اصول علمی قابل دفاع و اجرا است. اینکه شعاری بدهیم که قابلیت اجرایی نداشته باشد و حتی باعث شود تا حداقلها را نیز از دست بدهیم بههیچوجه علمی نیست.
وی با اشاره به انعکاس گسترده فعالیتهای پیشگیرانه کمیته کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ه) افزود: این مرکز با چهار رویکرد پیشگیرانه کاهش ابتلای کارکنان، کاهش فرسودگی شغلی افراد، کاهش آلودگی محیطزیست و کاهش هزینههای گزاف که قطعاً در این شرایط اقتصادی بسیار مهم است و بر اساس اصول علمی و استانداردهای جهانی در خصوص نحوه تجهیزات حفاظت فردی دستورالعملهایی را مدون نموده و با آموزشهای حضوری و توجه به نگرانی کارکنان، پیگیرانه آن را اجرا کرد و در این حوزه موفق هم بود بهگونهای که انعکاس آن در سطوح مختلف اجرایی کشور از مسئولان وزارت بهداشت گرفته تا حوزه نهاد ریاست جمهوری کشیده شد. استفاده از وسایل حفاظت فردی آنهم در طولانیمدت کار راحتی نیست محدودیتهایی ایجاد میکند و برای کارکنان آزاردهنده است بنابراین باید بتوانیم سادهتر و با اثربخشی بیشتر از آن استفاده کنیم تا هم خدمترسانی به بیماران بهتر انجام شود و هم از ابتلای همکاران تا حد زیادی جلوگیری کنیم.
معاون درمان دانشگاه ضمن تقدیر از روسای بیمارستانهای امام خمینی(ره)، مرکز قلب تهران و شریعتی با اهدای لوح سپاسی از پزشکان و سوپروایزرهای کمیتههای بیمارستانی این مراکز نیز قدردانی کرد.
مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره): دکتر محبوبه حاجی عبدالباقی، دکتر سیروس دهقان منشادی، دکتر محمدرضا صالحی، دکتر سیروس جعفری، دکتر آرش سیفی( پزشکان کنترل عفونت) و دکتر اسماعیل محمدنژاد، اعظم قاهان، اکرم عفیفه و بابایی (سوپروایزران کنترل عفونت )