مجتمع بیمارستان امام خمینی(ره)

اولین جلسه کمیته کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال ۱۴۰۲

در جلسه فروردین‌ماه کمیته کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) ضمن بررسی آمار مراجعه بیماران کووید ۱۹ در خصوص راهکارهای رفع چالش‌های مربوط به فرآیند پاستوریزاسیون بانک شیر و نیز الزامات اجرایی دستورالعمل کشوری گازگرفتگی مشکوک به هاری تبادل‌نظر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، اولین جلسه کمیته کنترل عفونت این مرکز سه‌شنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ با حضور دکتر آرش سیفی رئیس بخش عفونی و مسئول کنترل عفونت، دکتر حسین دلیلی رئیس بخش نوزادان و NICU، دکتر مریم پرنیان مدیر نظارت بر درمان، دکتر معصومه دورقی معاون پژوهشی دانشکده بهداشت، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، احد اکرمی سرپرست مدیریت خدمات پشتیبانی، دکتر اسمعیل محمدنژاد دبیر کمیته کنترل عفونت و سایر اعضا در سالن شورای ریاست برگزار شد.

در آغاز جلسه، دکتر محمدنژاد طبق روال گذشته، گزارشی از آمار مراجعین سرپایی و الگوی بیماران بستری کرونا ارائه کرد و در توضیح گفت: طبق آخرین دستورالعمل داخلی مجتمع بیماران مبتلا به کووید در بخش‌ها در همان بخش ایزوله می‌شوند.

وی در ادامه افزود: افزایش آمار مراجعه بیماران دچار حوادث گازگرفتگی (انسان یا حیوان) به مجتمع به دلیل کاهش زمان کاری انستیتو پاستور، ما را در بحث تزریق ایمونوگلوبولین و واکسن هاری در این بیماران با چالش‌هایی مواجه ساخته است.

دکتر سیفی، حضور دکتر سلطانی فوق تخصص عفونی نوزادان به‌عنوان یکی از اعضای کمیته کنترل عفونت مجتمع را در بهبود شاخص‌های کنترل عفونت بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) کمک‌کننده خواند و ارائه برنامه عملیاتی واحد کنترل عفونت را به نشست آتی این کمیته موکول کرد.

وی در ادامه با اشاره به موضوعات مهم موردبحث در این جلسه پرداخت و گفت: باهدف مدیریت تخت‌های بستری و حفظ آمادگی برای شرایط خاص، بیماران مبتلا به کووید ایزوله در بخش‌ها پس از ۵ روز مجددا از طریق آزمایش PCR یا Rapid کنترل و در صورت مثبت بودن تست، این مدت تا ۱۰ و نهایتا تا ۱۴ روز ادامه می‌یابد. طبق همه پروتکل‌های جهانی بعد از دو هفته به دلیل عدم احتمال انتقال ویروس، نیاز به تکرار تست نیست و بیمار از حالت ایزوله خارج می‌شود.

دکتر سیفی در خصوص چالش‌های مربوط به فرآیند پاستوریزاسیون بانک شیر مجتمع توضیحاتی ارائه کرد.

رئیس بخش عفونی مجتمع در بحث گازگرفتگی حیوانات و انسان گفت: نکته حائز اهمیت در خصوص جراحات ناشی از گازگرفتگی این است که در برخورد با این موارد، همکاران به‌هیچ‌وجه نباید زخم را بخیه کنند. همچنین تزریق ایمونوگلوبولین حتماً باید در محل زخم انجام شود. این موضوع باید به همکاران آموزش داده شود.

دکتر دلیلی تغذیه با شیر مادر را بسیار مهم خواند و در مورد اهمیت پاستوریزاسیون شیر بانک شیرمادر توضیحاتی ارائه نمود.

دکتر معصومه دورقی معاون پژوهشی دانشکده بهداشت نیز در مورد پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون توضیحاتی ارائه نمود.