با حضور رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران اولین جلسه کمیته تغذیه بالینی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال جاری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، اولین جلسه کمیته تغذیه بالینی در سال جاری پنج شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ با حضور دکتر محمدتقی بیک محمدی رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، مهندس محمدعلی سورکی معاون پشتیبانی، دکتر علی گنجعلی خان مدیر درمان مجتمع، محمد حسین امراللهی مدیر منابع انسانی مجتمع، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، احد اکرمی سرپرست مدیریت خدمات پشتیبانی، دکتر مهسا ملک احمدی مسئول تغذیه بالینی ، هایده جعفری میناب سرپرست واحد تغذیه و سایر اعضا در سالن شورای ریاست برگزار شد.
در ابتدا دکتر ملک احمدی مسئول تغذیه بالینی مجتمع ضمن ارائه گزارشی از عملکرد واحد تغذیه بالینی این مرکز گفت: شاخص واحد تغذیه بالینی در سال ۱۴۰۰ روندی رو به رشد داشته است به طوریکه آمار مشاوره های بیماران بستری از حدود ۳۲۵ مشاوره در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰به حدود ۵۴۹ مورد در شش ماهه دوم سال رسیده و همین روند در خصوص بیماران سرپایی هم وجود دارد از حدود ۱۵۰ بیمار در شش ماهه اول سال به ۳۰۰ بیمار سرپایی در شش ماه دوم رسیده است.
وی افزود: طبق آمار بدست آمده این روند رو به رشد ادامه دار است به طوریکه در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵۵ مشاوره برای بیماران بستری و حدود ۱۵۰ مشاوره برای بیماران سرپایی ویزیت انجام شده است.
دکتر ملک احمدی با اشاره به فعالیت های انجام شده در واحد تغذیه بالینی مجتمع گفت: در راستای ارتقا سطح آموزشی مجتمع کلاس های آموزشی ویژه گروه های تخصصی ، کارگاه های آموزشی ویژه پرستاران و ارائه کیس ریپورت ها مرتبط با تغذیه برگزار شده است.
در ادامه دکتر بیک محمدی با اشاره به اهم چالش های واحد تغذیه بالینی مجتمع به ویژه در بخش مراقبت های ویژه گفت: باید حضور کارشناس تغذیه و انجام مشاوره ها در بخش ها به ویژه در icu ها تعریف شده باشد و در راند های بخش ها حضور فعالی داشته باشند و همچنین با توجه به کمبود نیرو در این واحد اولویت بندی برای بخش هایی که نیاز مبرم دارند صورت پذیرد.
وی تاکید کرد: باید متخصص تغذیه با تیم پزشکی و کادر پرستاری هر بخش ارتباط تنگاتنگی داشته باشد و صرفا فقط انجام مشاوره در هر بخش جوابگو نمی باشد.
دکتر اورندی تصریح کرد:در پرونده بیماران به ویژه در بخش های (غدد و روماتولوژی ، کانسر ، بخش مراقبت های ویژه و دیالیز) فرم مشاوره تغذیه گذاشته شود و مورد توجه پزشکان و پرستاران و منشی ها قرار بگیرد و برای اجرای این طرح نیازمند همکاری و تعامل است.
وی افزود: انجام مشاوره های تغذیه بالینی برای یک الی دو بخش خاص به صورت پایلوت صورت گیرد و بر اساس میزان رضایتمندی بیماران و پزشکان در این بخش ها پایش انجام شود.
معاون درمان مجتمع تاکید کرد: با توجه به اینکه ارزیابی های اولیه توسط پرستاران انجام میشود لذا باید به صورت مستمر کارشناسان واحد تغذیه بالینی مجتمع در بخش ها پیگیر این ارزیابی ها باشند و در این خصوص کارگروهی با واحد پرستاری برگزار شود.
دکتر اورندی با اشاره به الکترونیکی سازی فرم های تغذیه بالینی گفت: در راستای تصریح ثبت داده ها و پایش آنها باید به سمت الکترونیکی شدن فرم ها برویم .
دکتر گنجعلی خان با اشاره به سنجه های اعتبار بخشی مربوط به واحد تغذیه بالینی گفت : طبق سنجه های اعتبار بخشی باید در ۵ بخش (غدد و روماتولوژی ، کانسر ، بخش مراقبت های ویژه و دیالیز) تغذیه بیمار مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: کارشناسان تغذیه بالینی مجتمع باید حداقل یکبار در دوران بستری بیمار راند مشترک با پزشکان در هر بخش را داشته باشند و نکات تغذیه ای لازم را به بیمار گوشزد کنند و برای انجام این کار باتوجه به کمبود کارشناس تغذیه بالینی باید جذب نیرو صورت گیرد.
اولین جلسه کمیته تغذیه بالینی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال ۱۴۰۱
