مجتمع بیمارستان امام خمینی(ره)

نهمین  جلسه کمیته مرگ‌ومیر و عوارض مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

دکتر کروندیان دبیر علمی کمیته مورتالیتی مجتمع: مسئولیت پزشکی به گردن همه گروه‌های درمانی است

در جلسه کمیته مورتالیتی  مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) عوامل احتمالی اثرگذار بر مرگ بیمار با رویکرد علم محور تحلیل و بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، نهمین  جلسه کمیته مرگ‌ومیر و عوارض مجتمع چهار‌شنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ با حضور دکتر کسری  کروندیان هیئت‌علمی گروه بیهوشی و دبیر علمی کمیته، دکتر سید حسن اینانلو مدیر نظارت بر درمان، دکتر محمد افضلی مقدم رئیس اورژانس ، دکتر زهرا احمدی‌نژاد استاد گروه بیماری‌های عفونی، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، دکتر اسمعیل محمدنژاد سوپروایزر کنترل عفونت، نیکو رمکی کارشناس ایمنی بیمار و دبیر اجرایی کمیته و جمعی از  اساتید و فراگیران گروه‌های طب اورژانس،  ارتوپدی ، جراحی، قلب  و کادر پرستاری و همچنین مدعوین از حوزه مدیریت نظارت  بر درمان دانشگاه  باهدف تحلیل علل ریشه‌ای (Root cause analysis- RCA) مرگ بیمار آقای ۷۵ ساله  که براثر تصادف با ماشین و با تشخیص شکستگی ساکروم در این مرکز برگزار شد.
در ابتدا رمکی کارشناس ایمنی بیمار به  ارائه اطلاعاتی مربوط به فرآیندهای مراقبتی و درمانی انجام‌شده بر روی بیمار پرداخت.
سپس دکتر کروندیان با ارائه سؤالاتی از گروه‌های  درمانی مربوطه و بررسی روند درمانی بیمار از بدو ورودش به مجتمع گفت: سطح‌بندی  بیماران در تریاژ بسیار مهم و اساسی است و باید به آن توجه ویژه‌ای شود  درواقع سطح‌بندی به لحظات وابسته است و طبق پروتکل تروما بیمار باید هر چه سریع‌تر توسط اساتید تعیین تکلیف شود.
در ادامه وی ضمن قدردانی از زحمات  تمامی گروه‌های پزشکی که باهدف جان‌بخشی به بیماران فعالیت می‌کنند  گفت: سرویس معالج بیمار، گروه‌های پزشکی درگیر  و همچنین کادر پرستاری باید همکاری و تعامل خوبی به‌منظور حفظ جان بیمار داشته باشند و همچنین  دستیاران و کادر پرستاری  نسبت به وضعیت  ناگهانی بیمار همچون شوک بیمار، کاهش سطح هوشیاری  و افت فشارخون حساسیت بیشتری داشته و ضمن اطلاع به  استاد و فلو مربوطه  اقدامات درمانی اصلاحی لازم را انجام دهند تا زمان طلایی برای ارائه خدمات درمانی به بیمار از دست نرود.
دبیر علمی کمیته با اشاره به اقدامات که باید در رابطه با شوک هموراژیک  صورت پذیرد گفت: در خصوص بیمارانی که برای آن‌ها  مبحث شوک  خونریزی دهنده مطرح است  باید هر چه سریع‌تر خون و فرآورده‌های خونی رزرو شود ، درخواست تخت  icu، مانیتورینگ دقیق بیمار و استقرار بالین صورت گیرد.
دکتر کروندیان خاطرنشان کرد: هدف ما از برگزاری  جلسات مورتالیتی  این است که  با رویکرد تخصصی، مشکلات فرآیندی درمان بیماران را به‌درستی شناسایی و به‌منظور  پیشگیری از آسیب‌های احتمالی  مسائل را با اهتمام و جدیت مرتفع سازیم.
دکتر رسولی  مدیرنظارت  بر درمان دانشگاه ضمن بررسی موارد مطروحه گفت: مسئولیت بیمار با اتند مربوطه است و در صورت بروز مشکل احتمالی اتند باید پاسخگو باشد و همچنین اساتید  باید نگاه موشکافانه و پایش دقیق‌تری نسبت به عملکرد رزیدنت‌های سال یک و دو داشته باشند.
در ادامه دکتر بهبودی گفت: در رابطه با بیماری که دچار شوک خونریزی دهنده شده است و با توجه به اینکه بیمار تحت نظر هر گروه‌درمانی است و اهمیت  حفظ جان بیمار مطرح است باید عملیات احیا در اولویت قرار گیرد.
دکتر احمدی‌نژاد با اشاره به مسئولیت‌پذیری در قبال بیمار گفت: با توجه به اخلاق و جایگاه پزشکی باید خودمان را  پایبند یکسری  اصول اخلاقی بدانیم  و در رابطه با فرآیند درمانی بیمار مسئولیت‌پذیری باشیم.
در پایان مدعوین و کارشناسان حاضر به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود در رابطه با موضوعات مطروحه پرداختند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *