با افزایش روند بار مراجعان به این مرکز جلسه فوقالعاده کارگروه مدیریت بحران کووید مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) باهدف مدیریت موج هفتم کووید ۱۹ برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، جلسه فوقالعاده کارگروه مدیریت بحران کووید چهارشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۱ با حضور دکتر سید علی دهقان منشادی رئیس مجتمع، دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، مهندس محمدعلی سورکی معاون پشتیبانی، دکتر آرش سیفی رئیس بخش عفونی ، دکتر نسیم خواجوی رئیس بخش داخلی جنرال، دکتر افضلی مقدم رئیس بخش اورژانس، دکتر عظیم میرزا زاده مدیر گروه داخلی، دکتر اسمعیل محمدنژاد سوپروایزر کنترل عفونت،پرستو آریاملو مدیر پرستاری و سایر اعضا در سالن شورای ریاست برگزار شد.
در ابتدا دکتر محمد نژاد گزارش آماری از وضع مراجعات کووید به مجتمع مشتمل بر الگوی مراجعه بیماران به تریاژ جنرال و تریاژ تنفسی الگوی بیماران مبتلابه کرونا بستری در بخش های عادی و مراقبتهای ویژه طی یک ماه اخیر و همچنین مقایسه آماری موج پنجم و ششم کووید درمجتمع را ارائه داد.
در ادامه دکتر دهقان ضمن تشکر از همکاری و همفکری تیم مدیریت و رهبری مجتمع در بحرانها گفت: به نظر میرسد در حال حاضر در کشور با موج جدید کووید (پیک هفتم) زیر سویه اومیکرون ۵BA باقدرت سرایت بسیار بالا مواجه هستیم که امیدواریم بتوانیم با همکاری تیمی گروههای تخصصی و تیم مدیریت و رهبری مجتمع این موج را همچون موجهای قبلی بهخوبی به پایان برسانیم.
رئیس مجتمع با اشاره به روند انفجاری مراجعان سرپایی به این مرکز طی روزهای اخیر گفت: با توجه به افزایش بار مراجعان سرپایی در روزهای اخیر به این مرکز خداروشکر در حال حاضر به نسبت افزایش مراجعان سرپایی میزان بستری بیماران مبتلابه کووید افزایش چشم گیری پیدا نکرده است.
وی در ادامه افزود: با توجه به نامه معاون محترم درمان دانشگاه مبنی بر آمادهباش مراکز درمانی ، متأسفانه شاهد آن هستیم در جامعه هنوز حساسیت نسبت به پیک هفتم وجود ندارد و تا حدی با عادی انگاری مردم روبرو هستیم. امیدواریم با برنامهریزی در سطح کلان و تکمیل واکسیناسیون ضروری بتوان از کاهش فشار ازدحام بیماران به بیمارستانهای مرجع کاسته شود. و شرایط برای کادر درمان قابل کنترل باشد
در ادامه دکتر دهقان با اشاره به تجارب موفق بهدستآمده و مدیریت خوب انجامشده در پیکهای قبل گفت: مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) مانند پیک های قبل ، در صورت ادامهدار شدن پیک هفتم و افزایش بار مراجعان برنامههای عملیاتی ویژهای دارد و به با توجه به مدیریت خوب این مرکز در پیک ششم (اومیکرون) امیدواریم این پیک هم بهمانند پیکهای قبل بهخوبی مدیریت شود.
دکتر دهقان بر ضرورت فعالسازی بیشتر درمانگاه های سرپایی تنفسی ، تریاژ بیماران مبتلا به کووید وهمچنین افزایش شیفتهای کاری کارکنان درمانی و تشکیل کمیته ترخیص مجتمع برای مدیریت بهتر و تعیین تکلیف بهموقع بیماران کووید تأکید کرد.
رئیس مجتمع در خصوص کاهش عملهای الکتیو گفت: بخشها بهصورت روزانه رصد میشود و همچنین روسای بخشها تعامل لازم را با معاونت درمان مجتمع خواهند داشت تا در صورت مواجهشدن با کمبود تخت بستری عملهای الکتیو کاهش پیدا کند.
دکتر دهقان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بهمنظور تقویت مدیریت بیماری دستیاران سال بالای عفونی به گروه طب اورژانس کمک کنند تا تعیین تکلیف بیماران سریعتر انجام و از افزایش بار مراجعان تا حدی جلوگیری شود.
وی همچنین تأکید کرد: در بستریهای الکتیو باید به بحث غربالگری علائم توجه شود و در صورت وجود علائم ، بیماران به درمانگاه کووید ارجاع شوند.
در پایان اعضای جلسه به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در رابطه با موضوعات مطروحه پرداختند.