در جلسه کمیته مورتالیتی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) عوامل احتمالی اثرگذار بر مرگ بیمار با رویکرد علم محور تحلیل و بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، پنجمین جلسه کمیته مرگومیر و عوارض مجتمع سهشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۱ با حضور دکتر امیرحسین او رندی معاون درمان، دکتر محمدتقی بیگ محمدی رئیس بخشهای ICU مجتمع و رئیس دانشکده پزشکی ، دکترسید حسن امامی رضوی رئیس بخش جراحی عمومی، دکترمحمد افضلی مقدم رئیس بخش اورژانس، دکتر کسری کروندیان هیئتعلمی گروه بیهوشی و دبیر علمی کمیته، دکتر سید حسن اینانلو مدیر نظارت بر درمان، دکتر فروغ البرزی عضو هئیت علمی گروه داخلی ، گوارش و کبد، دکتر فریناز موسوی هیئتعلمی گروه پزشکی قانونی، دکتر اسمعیل محمدنژاد سوپروایزر کنترل عفونت، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، فاطمه حمیدی فر مسئول ایمنی بیمار ، نیکو رمکی کارشناس ایمنی بیمار و دبیر اجرایی کمیته و جمعی از اساتید و فراگیران گروههای داخلی، گوارش ، جراحی و کادر پرستاری و همچنین مدعوین از حوزه مدیریت نظارت بر درمان دانشگاه باهدف تحلیل علل ریشهای (Root cause analysis- RCA) مرگ بیمارآقای ۳۵ ساله با درد شکم در ناحیه اپی گاستر و با تشخیص CBD STONE در این مرکز برگزار شد.
در ابتدا دکتر کروندیان دبیر علمی کمیته به ارائه اطلاعاتی مربوط به فرآیندهای مراقبتی و درمانی انجامشده بر روی بیمار و همچنین بررسی عمل ERCP و ویزیت های سرویس گوارش پرداخت.
دکتر اورندی ضمن بررسی موارد مطروحه گفت: سرویس معالج بیمار و همچنین کادر پرستاری باید نسبت به وضعیت ناگهانی بیمار همچون شوک بیمار، کاهش سطح هوشیاری و افت فشار خون حساسیت بیشتری داشته باشند و هر چه سریعتر وضعیت بیمار را به استاد و فلو مربوطه گزارش دهند تا زمان طلایی برای ارائه خدمات درمانی به بیمار از دست نرود.
معاون درمان مجتمع به بازنگری و اصلاح فرآیندها تأکید کرد و افزود: ما باید در خصوص نحوه هماهنگیهای بین گروهها تلاش کنیم و بهسوی راهکارهای اجرایی برویم.
دکتر اورندی بر ضرورت ثبت دقیق گزارشهای پزشکی و پرستاری، کنترل و مدیریت فرآیند درمان بیماران تأکید کرد و گفت: سیر درمان باید بهصورت دقیق در پرونده بیماران ثبت و توسط اساتید مهر و امضاء شود گاهی تنها به خاطر یک گزارش اشتباه و یا عدم ثبت درست پرونده بیمار، ممکن است مسئولان مرکز را مدتها درگیر دادگاه و پاسخگویی به مقامات قضایی کنند.
وی افزود: هدف ما در جلسات مورتالیتی این است که با رویکرد تخصصی، مشکلات در فرآیند درمان بیماران را به درستی شناسایی و نکات مهم را به دستیاران و فلو ها آموزش داده شود.
دکتر اورندی گفت: پزشک و تیم درمانگر وظیفه حرفهای و انسانی خود را در قبال بیمار بهدرستی انجام دهند و درواقع کسانی که به این مرکز مراجعه میکنند پدر، مادر، خواهر، برادر و فرزندان ما هستند و باید خدمت به مردم را در اولویت کارهایمان قرار دهیم.
دکتر افضلی مقدم رئیس بخش اورژانس آموزش احیای بیماران برای رزیدنت های سال یک را ضروری دانست.
دکتر موسوی گفت : در حوزه پزشکی قانونی ثبت دقیق مستندات بیمار از سوی پزشک معالج و کادر پرستاری مهم است.
در پایان مدعوین حوزه مدیریت نظارت بر درمان دانشگاه به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در رابطه با موضوعات مطروحه پرداختند .