جلسه کمیته مرگومیر گروه جراحی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) باهدف کاهش مرگومیر و افزایش ایمنی بیماران و با حضور گروههای پزشکی ،گروه پرستاری، سرویس جراحی عروق، سرویس بیهوشی و سایر اعضای اصلی کمیته تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، جلسه کمیته مرگومیر گروه جراحی مجتمع دوشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ با حضور دکتر غفوریان عضو هیئتعلمی گروه پزشکی قانونی دانشگاه، بهارک مرادی کارشناس رسیدگی به شکایات معاونت درمان دانشگاه ، دکتر شهاب رفیعیان عضو هیئتعلمی گروه جراحی توراکس و دبیر علمی کمیته، دکتر محمد افضلی مقدم رئیس بخش اورژانس مجتمع، دکتر سید حسن اینانلو مدیر نظارت بر درمان، دکتر مژگان رحیمی عضو هیئتعلمی گروه بیهوشی، دکتر مرتضی نوعپرست عضو هیئتعلمی گروه جراحی عروق، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، فاطمه حمیدی فر مسئول و کارشناس هماهنگکننده ایمنی بیمار ، نیکو رمکی کارشناس ایمنی بیمار و دبیر اجرایی کمیته و جمعی از گروه پرستاری، سرویس جراحی عروق، سرویس بیهوشی و سایر اعضا باهدف تحلیل علل ریشهای (Root cause analysis- RCA) مرگ بیمار ۷۶ساله باسابقه دیابت، فشارخون و مشکلات عروقی در این مرکز برگزار شد.
ابتدا رمکی دبیر اجرایی کمیته شرح وضعیت بیمار را ارائه کرد.
سپس دکتر رفیعیان ضمن ارائه اطلاعاتی مربوط به بیمار و فرآیندهای مراقبتی و درمانی انجامشده بر روی بیمار از بدو ورودش به مجتمع گفت: طبق مشاهدات پرونده و با توجه به سابقه بیمار و گفتوگوهای بهعملآمده با اساتید و پرستاران مربوطه به نظر میرسد مدیریت پزشکی بیمار بهخوبی صورت گرفته و کادر درمانی تمام تلاش خود را برای بیمار انجام داده است.
دبیر علمی کمیته بر ثبت دقیق شرح وضعیت بیمار در پرونده تأکید کرد و گفت: پروندهها را باید اساتید با دقت کامل بنویسند. گاهی تنها به خاطر یک گزارش اشتباه و یا عدم ثبت درست پرونده بیمار، ممکن است مسئولان مرکز را مدتها درگیر دادگاه و پاسخگویی به مقامات قضایی کنند.
دکتر نبویان توضیحات پزشک معالج در خصوص سیر درمان به بیمار و همراه آن را امری ضروری دانست و گفت: بیمار باید پزشکش را به نام و چهره بشناسد و از بیماری و روند درمانش اطلاع یابد بطوریکه بسیاری از ابهامها و استرسهای بیماران و همراهان آنها در توضیحات و صحبتهای پزشک معالج رفع خواهد شد و باید به آن توجه ویژهای شود.
در ادامه دکتر نوعپرست بابیان این نکته که بیماران مبتلابه زخم پای دیابتی اغلب سالمند و دارای بیماریهای زمینهای هستند گفت: بیماران مبتلابه زخم پای دیابتی بسیار به این مرکز مراجعه میکنند که سیر درمان این بیماران به این شکل است که اگر لازم باشد آنژیوگرافی و درمانهای روتین مانند: دبریدمان، آنتیبیوتیک، شستوشو و پانسمان روزانه برای آنها انجام میشود و درنهایت برای درمانهای تکمیلی از سرویسهای مختلف درمانی کمک گرفته میشود.
وی خاطرنشان کرد: بیماران باید به روند درمانشان توجه ویژهای داشته باشند و ویزیتهای دورهای که پزشک از آنها میخواهد را بهطور منظم انجام دهند بطوریکه ممکن است در بعضی از مواقع با توجه به شرایط حاد بیماری رگهای عروقی حتی باوجود آنژیوگرافی بعد از مدتی بسته شود که ویزیتهای دورهای پزشک را در درمان بیماری کمک میکند.
در پایان کارشناسان حاضر به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در رابطه با موضوعات مطروحه پرداختند و با توجه به نظرات ارائهشده تصمیمات لازم گرفته شد.