در جلسه کمیته بیمارستانی مورتالیتی پره ناتال مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با حضور جمعی از اساتید گروههای تخصصی زنان و نوزادان، نحوه مدیریت فرآیند درمان و اقدامات مراقبتی انجامشده بر روی مادر و نوزاد موردمطالعه، تحلیل شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) یکشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۰ جلسه کمیته بیمارستانی تحلیل ریشهای علل مرگومیر پره ناتال این مرکز با حضور دکتر سید حسن اینانلو مدیر نظارت بر درمان، دکتر حسین دلیلی رئیس بخش نوزادان و NICU دکتر زهرا پناهی متخصص زنان و زایمان، دکتر مجتبی فاضل هیئتعلمی گروه کودکان، دکتر امیر نداف هیئتعلمی گروه نوزادان، دکتر پروانه صادقی مقدم هیئت علمی گروه نوزادان، فاطمه حمیدی فر مسئول ایمنی بیمار و سایر اعضا در سالن شورای ریاست مجتمع برگزار شد.
در این جلسه پرونده بستری مادر باردار ۳۸ سالهای که با مشکل پارگی کیسه آب (ROM) به مجتمع مراجعه و تحت اقدامات درمانی قرارگرفته و به دلیل خونریزی واژینال و بریچ بودن جنین کاندید سزارین اورژانسی شد؛ بازخوانی و علل احتمالی مرگ نوزاد پرهترم متولدشده بهدقت از سوی اساتید حاضر در جلسه موردبررسی قرار گرفت.
دکتر دلیلی در خصوص علل مرگ نوزاد یادشده توضیح داد: علت فوت این نوزاد را تنها نمیتوان در لحظه زایمان و پسازآن جست، بلکه باید به پیشینه بارداری مادر و شرایط بالینی جنین در آن زمان توجه کرد. واقعیت این است که جنین به دلیل پارگی تدریجی کیسه آب، ۲۸ هفته در زجر بوده و بیشترین مشکلات بیمار پس از تولد به دوران حاملگی مادر برمیگردد. با بررسی پرونده مادر و جنین اقدامات تشخیصی درمانی تیمهای درمانگر زنان و نوزادان بر روی مادر و نوزاد بهدرستی صورت گرفته و مطابق با فرآیندهای تعریفشده است.
دکتر پناهی با اشاره به معیارهای ختم بارداری در مادران باردار پرخطر گفت: مدیریت فرآیند درمان و تصمیمگیری برای ختم یا حفظ بارداری در هفته ۳۰ بارداری مثل حرکت بر لبه تیغ است چراکه هم میخواهیم تا جایی که میشود از تولد نوزاد پرهترم جلوگیری کنیم و هم باید لحظهبهلحظه به شرایط بالینی و ریسکهای موردتوجه مادر و جنین دقت کنیم و همه این تلاشها برای حفظ جان مادر و نوزاد با کمترین عوارض احتمالی است.
حمیدی فر در خصوص هدف جلسات کمیتههای مرگومیر بیمارستانی گفت: اساتید و کارشناسان گروههای مختلف در این جلسات جمع میشوند برای اینکه ضمن بازنگری a تا z اقدامات مراقبتی صورت گرفته از بیمار خطاهای فردی و سیستمی احتمالی و علل علمی منجر به بروز حادثه را بهدرستی تحلیل کرده و به مسئولان مجتمع بازخورد دهند تا از تکرار خطاها در سیستم پیشگیری شود.