مجتمع بیمارستان امام خمینی(ره)

جلسه کمیته مرگ‌ومیر و عوارض مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد

جلسه کمیته مرگ‌ومیر و عوارض مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد

دکتر امیرحسین اورندی: نقص‌های فرآیندی بر عملکرد افراد اثرگذار است

در جلسه کمیته بیمارستانی مرگ و عوارض، آسیب‌شناسی و نسوج مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) عوامل احتمالی اثرگذار بر مرگ بیمار با رویکرد علم محور تحلیل و بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) ششمین جلسه کمیته مرگ و عوارض، آسیب‌شناسی و نسوج مجتمع، یک‌شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۰ با حضور دکتر امیرحسین اورندی سرپرست معاونت درمان، دکتر کسری کروندیان عضو هیئت‌علمی گروه بیهوشی و دبیر علمی کمیته، دکتر محمد افضلی مقدم رئیس بخش اورژانس، دکتر سید حسن اینانلو مدیر نظارت بر درمان، دکتر زهرا احمدی‌نژاد عضو هیئت‌علمی گروه عفونی، دکتر حامد وحیدی عضو هیئت‌علمی گروه قلب و عروق، دکتر فریناز موسوی عضو هیئت‌علمی گروه پزشکی قانونی، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، فاطمه حمیدی فر مسئول ایمنی بیمار، اعضای تیم درمانگر و سایر اعضا باهدف تحلیل علل ریشه‌ای (Root cause analysis- RCA) مرگ بیمار ۶۲ ساله‌ای که به بیماری موکورمایکوزیس مبتلا بود، تشکیل شد.

دکتر اورندی استاندارد گرایی صرف در شرایط بحران را آفت امور خواند و افزود: آنچه پیش از هر چیزی در شرایط سخت بیمارستان باید موردتوجه قرار گیرد ارائه خدمات باکیفیت به بیمار و تلاش برای نجات جان اوست. درعین‌حال باید با فرآیندها و استانداردها نیز به‌خوبی آشنا بوده و در هر شرایطی کارمان را به‌درستی انجام دهیم. خوشبختانه تیم پرستاری و پزشکی عملکرد قابل قبولی در خصوص این بیمار داشته و آنچه در حد توانش بوده انجام داده است.

معاون درمان مجتمع رویکرد اصلی جلسات مورتالیتی را بازآموزی مهارت‌های بالینی و به اشتراک‌گذاری تجربیات ارزشمند تیم‌های درمانی به‌ویژه در شرایط دشوار عنوان کرد و افزود: بازبینی عملکرد تیم‌های درمانی در شرایط مختلف به بهبود فرآیندها و کیفیت ارائه خدمات کمک می‌کند. نقص‌های فرآیندی بر عملکرد افراد اثرگذار است.

وی در ادامه تأکید کرد: فراگیران باید با الفبای درست پرونده نویسی آشنا شوند.

دکتر احمدی‌نژاد با اشاره به اهمیت برگزاری جلسات مرگ‌ومیر گفت: این‌که خودمان آینه خودمان باشیم و با رصد اشتباهاتمان برای عملکرد بهتر تلاش کنیم بسیار خوب و ارزنده است.

وی همچنین در خصوص نقص‌های مستندسازی پرونده‌های پزشکی توضیح داد: آنچه از پایه درست نباشد در بحران خیلی بیشتر خودش را نمایان می‌سازد. باید پیش از رو به رو شدن با بحران‌ها به فکر اصلاح زیرساخت‌ها باشیم.

دکتر کروندیان ضمن تشریح پرونده بیمار و اقدامات درمانی– مراقبتی انجام‌شده در زمان بستری وی، گفت: جایگاه علمی دانشگاه و مجتمع بسیار بالاست و باید در این سطح علمی از بسیاری از بایدها و نبایدهای حوزه درمان دفاع کنیم. آسیب خطاهای ثبتی پرونده بیماران که از گذشته هم بوده در شرایط بحران بیشتر می‌شود. دانشجوی پزشکی اگر از ابتدا عادت به درست نوشتن نکند نتیجه‌اش ناخوانا بودن پرونده‌های بیماران و مشکلات ناشی از آن خواهد بود.

دکتر وحیدی نیز در این جلسه ارتباط مؤثر پرستار و پزشک را در تسهیل روند درمان بیماران ضروری دانست.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *