دکتر سید حسن اینانلو مدیر نظارت بر درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) هدف از برگزاری منظم جلسات مرگومیر بیمارستانی را ارتقای کیفیت درمان، آموزش و پیشگیری از آسیبهای احتمالی خواند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، هشتمین جلسه کمیته مرگومیر مادران چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰ با حضور دکتر سید حسن اینانلو مدیر نظارت بر درمان، دکتر فهیمه قطبی زاده رئیس کمیته مرگ مادران مجتمع، الهه خلو نظری ماما مسئول اداره سلامت مادران دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر اعظم طرفداری عضو هئیت علمی گروه زنان، دکتر فاطمه کیخا عضو هئیت علمی گروه زنان و مامایی مجتمع ، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، فاطمه حمیدی فر مسئول ایمنی بیمار، دکتر خدانظر خروشا جانشین مسئول فنی، لیلا ترک زاده کارشناس مسئول بهبود کیفیت و جمعی از اساتید و دستیاران گروههای زنان و مامایی ، ریه، icu توراکس و سایر اعضا باهدف تحلیل علل ریشهای (Root cause analysis- RCA) مرگ بیمار ۲۸ساله مبتلابه کووید با درگیری ریوی ۷۰ % و مشکوک به موکورمایکوزیس در سالن شورای ریاست برگزار شد.
ابتدا دکتر قطبی زاده رئیس کمیته مرگ مادران مجتمع ضمن ارائه اطلاعاتی مربوط به بیمار و فرآیندهای مراقبتی و درمانی انجامشده بر روی بیمار از بدو ورودش به مجتمع گفت: طبق مشاهدات پرونده مدیریت پزشکی بیمار در این مرکز بهخوبی صورت گرفته و کادر درمانی تمام تلاش خود را برای حفظ بیمار انجام داده است.
وی با اشاره به ارجاع نامناسب این بیمار که با علائم کووید، درگیری ریوی شدید، کراتینین بالا و پس از زایمان از بیمارستانی در کرج به این مرکز مراجعه کرده بود، افزود: ضروری است از طریق معاونت درمان دانشگاه برای پیشگیری از ارجاع نامناسب مادران باردار پر خطر از مراکز درمانی دیگر پیگیری های لازم صورت گیرد تا از بروز مشکلات احتمالی و از دست رفتن زمان طلایی برای درمان بیماران در آینده جلوگیری شود.
سپس دکتر اینانلو مدیر نظارت بر درمان ضمن بررسی وضعیت بیمار گفت: در شرححال اولیه بیمار جهت اخذ گذشته مدیکال دقت بیشتری انجام شود و در ارزیابی اولیه پزشکی و پرستاری و معاینات بالینی باید دقت نظر داشته باشیم.
وی افزود: برای ایجاد یک وحدت رویه در درمان بیماران کووید باید اساتید از گایدلاین های ابلاغی موجود پیروی کنند.
دکتر اینانلو همچنین بر گزارش فوری کوچکترین موارد غیرطبیعی و مشکوک مشاهدهشده توسط ماما یا دستیار زنان در تریاژ مادر باردار بهمراتب بالاتر تأکید کرد و گفت: همه ما مسئولیم و باید برای نجات جان بیمار تلاش کنیم.
مدیر نظارت بر درمان مجتمع با تأکید بر حضور بهموقع تمامی اساتید، دستیاران و پرستاران مدعو در جلسات کمیتههای مرگومیر بیمارستانی گفت: بازبینی دقیق و اصلاح فرآیندهای درمانی، بررسی شیوهنامههای ابلاغی و به اشتراکگذاری تجربیات موفق اساتید در این جلسات، کلاسهای آموزشی خوبی برای همه دستیاران و پرستاران است. هدف ما از برگزاری منظم این جلسات ارتقای کیفیت درمان، آموزش و پیشگیری از آسیبهای احتمالی است.
در پایان کارشناسان حاضر به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در رابطه با موضوعات مطروحه پرداختند و با توجه به نظرات ارائهشده تصمیمات لازم گرفته شد.