کمیته مرگومیر مادران باردار مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) بهمنظور پیشگیری و کاهش مرگ مادران باردار، افزایش سطح سلامت آنها و همچنین در راستای داشتن جامعهای سالم با حضور گروههای پزشکی زنان، جراحی، بیهوشی، مراقبت های ویژه و سایر اعضای اصلی کمیته برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، کمیته مرگومیر مادران باردار چهارشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۰با حضور دکتر علی دهقان معاون درمان مجتمع، دکتر عباس علی بخشی رئیس بیمارستان ولیعصر(عج) ، دکترفهیمه قطبی زاده دبیرعلمی کمیته مرگ مادران، دکتر صدیقه حنطوش زاده رئیس بخش زنان مجتمع ، مهناز قائمی سوپروایزر پرستاری مجتمع، فاطمه حمیدی فر کارشناس مسئول واحد ایمنی بیمار، عصمت نیکخواه مسئول محترم بلوک زایمان و پست پارتوم مجتمع و دبیر اجرایی کمیته ، دکتر اشرف معینی هئیت علمی گروه زنان بیمارستان آرش، الهه خالو نظری ماما مسئول اداره مامایی سلامت دانشگاه و سایر اعضا باهدف کمک به کاهش مرگ مادران باردار در سالن شورای مجتمع برگزار شد.
ابتدا دکتر قطبی زاده دبیر کمیته مرگ مادران باردار پرونده دو مورد مرگ مادر را ارائه کرد.
سپس دکتر دهقان معاون درمان مجتمع ضمن ارائه اطلاعاتی مربوط به بیماران و فرآیندهای مراقبتی و درمانی انجامشده بر روی آنها گفت: طبق مشاهدات پرونده مدیریت پزشکی بیماران بهخوبی صورت گرفته و از همان روزهای اول هم با توجه به زمینهها و هم اطلاعات اولیه درمان لازم صورت گرفته و کادر درمانی تمام تلاش خود را برای حفظ بیمار انجام داده است.
دکتر دهقان با اشاره به انتقال بیمار به خارج از icu جهت اقدامات تشخیصی درمانی گفت: درواقع تصمیم نهایی با تائید پزشک معالج و با هماهنگی متخصصین مقیم icu انجام می شود.
معاون درمان مجتمع با تأکید بر درمان بیماران بر اساس گایدلاین های کشوری گفت: درمان بیماران باید بر اساس گایدلاین های کشوری باشد چون اگر پروندهای به مراجع قضایی رفت اصولاً به گایدلاین های کشوری استناد میشود.
وی خاطرنشان کرد: استفاده بی رویه از آنتیبیوتیکهای مختلف ممکن است بیمار را مستعد به عفونت با میکرو ارکانیزم های مقاوم کند درواقع آنتیبیوتیکها نسبت به داروهای دیگر تفاوت عمدهای دارند بطوریکه که ممکن است این داروها در طی زمان به علت مصرف بی رویه اثرات خود را از دست بدهند و میکروب ها می توانند نسبت به آنها مقاوم شوند درحالیکه در هیچ کلاس دارویی این اتفاق نمیافتد و باید در تجویز آنتیبیوتیکها مدیریت خوبی صورت گیرد و از تجویز بیرویه آن جلوگیری شود.
معاون درمان مجتمع با تأکید بر حضور بهموقع تمامی اساتید و همکاران مدعو در جلسات کمیتههای مرگومیر بیمارستانی گفت: بازبینی دقیق و اصلاح فرآیندهای درمانی و به اشتراکگذاری تجربیات در این جلسات، کلاسهای آموزشی خوبی برای همه است. هدف ما از برگزاری منظم این جلسات ارتقای کیفیت درمان، آموزش و پیشگیری از آسیبهای احتمالی به بیماران درمجتمع است.
در ادامه دکتر کروندیان دبیر علمی کمیته توضیحاتی در خصوص فرآیندهای مراقبتی ، درمانی و دارویی انجامشده بر روی ۲ بیمار ارائه کرد.
وی همچنین تأکید کرد که همه اساتیدو همکاران مدعو در جلسات کمیتههای مرگومیر بیمارستانی حضور فعال داشته باشند.
در پایان کارشناسان حاضر به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در رابطه با موضوعات مطروحه پرداختند و با توجه به نظرات ارائهشده تصمیمات لازم گرفته شد.