وبنیار آموزشی با موضوع ” کرونا و واکسیناسیون” با همت واحد آموزش پرستاری و واحد کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در روز دوشنبه مورخ ۶ /۲/ ۱۴۰۰ از ساعت ۱۰ الی ۱۲ برگزار شد.
در این وبینار جمعی از پرستاران و کمک بهیاران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) حضور داشتند.
در این وبینار دکتر اسمعیل محمدنژاد عضو هیات علمی دانشگاه و سوپروایزر کنترل عفونت مجتمع در مورد علایم، نشانه ها، تشخیص و درمان ویروس کرونا و در ادامه به اهمیت واکسیناسیون در بین کادر درمان پرداخت.
مسول کنترل عفونت مجتمع در بخشهایی از این وبینار آموزشی در مورد واکسیناسیون گفت:
کادر درمان الویت اول تزریق کرونا در سند ملی واکسیناسیون کرونا معرفی شدند، توصیه ی ایشان به کادر درمانی که تا کنون واکسن تزریق نکرده اند این بود با وجود شک و تردید، ترس و اضطراب برای تزریق واکسن و نگرانی از عوارض جزیی آن، تزریق هر نوع از واکسن های مورد تایید وزارت بهداشت به نوعی ارزش افزوده برای کادر درمان به حساب امده و باعث ایمنی برای همکاران علیه ویروس کرونا می شود و با ایمنی در مقابل این بیماری بهتر می توانیم در کنار هم مراقبت و درمان از بیماران را انجام دهیم. در مورد عوارض این واکسنها افزود برای هر فرآورده دارویی من جمله واکسنها، واکنشهای حساسیتی شدید ی مطرح است، در برابر فواید این واکسن البته این عوارض بسیار نادر هستند .
محمد نژاد در مورد عوارض شایع واکسن گفت : عوارض شایعتر و کمخطر واکسن شبیه علائم خفیف بیماریهای ویروسی مثل بدندرد، سردرد و تب خفیف و همچنین درد در محل تزریق می باشند که بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت فروکش می شود. توصیه ی ایشان برای همکارانی که دو دوز یا تک دوز واکسن را دریافت کرده اند این بود که واکسن ها باعث ایجاد ایمنی ۱۰۰ درصد نمی شود و مانند گذشته باید پروتکل های مرتبط به کنترل و پیشگیری برابر بیماری کرونا را رعایت کنند.
سوپروایز کنترل عفونت مجتمع در پایان افزود : با همکاری معاونت درمان و بهداشتی دانشگاه و پی گیریهای تیم مدیریتی مجتمع ، برای تمامی کادر درمان مجتمع واکسن کرونا اختصاص یافته و پیشنهاد داد واحد کنترل عفونت مجتمع همه روزه از ساعت ۹ الی ۱۴ آماده تزریق واکسن کرونا می باشد.
در ادامه به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد شد.