یادی از استاد یلدا که در شب یلدا آرام گرفت

استاد علیرضا یلدا: امید است هریک از ما در هر مرتبه و مقامی که قرار داریم، بتوانیم کار خداپسندانه و یادگاری ارزشمند که نتایج آن به پیشرفت علم و کمک به‌سلامت مردم منجر شود را انجام دهیم.به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، پروفسور علیرضا یلدا در واپسین ساعات پنج‌شنبه‌شب (۳۰ آذرماه ۹۶) براثر عارضه قلبی درگذشت.

دکتر علیرضا یلدا متولد سال ۱۳۰۹ تهران و تحصیل‌کرده رشته تخصصی پزشکی بیماری‌های عفونی بود.

وی تا اخذ دیپلم در تهران تحصیل کرد و در سال ۱۳۳۰ وارد دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران شد. در سال ۱۳۳۶ فارغ‌التحصیل و پس از گذراندن دوره تخصصی بیماری‌های عفونی در بیمارستان امام خمینی (ره) مشغول خدمت شد.

ازجمله سوابق علمی مرحوم یلدا می‌توان به عضویت در هیئت‌علمی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و تحقیق و تدریس در دانشگاه‌ها و نظارت بر روی تألیف پایان‌نامه‌ها و ترجمه کتب علمی، ارتقا به رتبه استادی دانشگاه تهران، عضویت در هیئت تحریریه نشریه‌های معتبر علمی، عضویت پیوسته در فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران و برگزیده شدن به‌عنوان چهره ماندگار عرصه پزشکی (بیماری‌های عفونی) در نخستین همایش چهره‌های ماندگار سال ۱۳۸۰ اشاره کرد.
ازجمله آثار مرحوم پروفسور یلدا نیز می‌توان کتاب‌هایی همچون «درمان بیماری‌های عفونی» در شش جلد، همکاری در تدوین چندین مقاله بین‌المللی و اثر «نکته‌ها درزمینهٔ اخلاق پزشکی» را نام برد.

تاکنون ده‌ها کتاب پزشکی زیر نظر ایشان به فارسی ترجمه یا نگارش شده است.

مرحوم استاد یلدا، مؤلف ۱۷ کتاب در زمینه‌های دانش و اخلاق پزشکی و درمان بود که نمونه‌هایی از آن به شرح ذیل است:

۱- نکته‌ها
۲- کتاب بیماری‌های عفونی ویروسی و باکتریال (دو جلد)
۳- کتاب بیماری‌های قارچی داخلی (سیستمیک)
۴- کتاب چکیده و نوشته‌های پزشکی (دو جلد)
۵- نظارت بر تعدادی از کتاب‌های ترجمه‌شده نظیر هاریسون، سیسیل
۶- پایان‌نامه‌ها و مقالات بالغ‌بر ۱۰۰ مورد
اطلاق پدر بیماری‌های عفونی ایران از طرف دانشگاه علوم پزشکی تهران، استاد نمونه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دریافت بیش از ۲۰ جایزه برای خدمات و همکاری‌های برجسته و تأسیس بنیاد آکادمیک جهانی پروفسور یلدا در دانش پزشکی» به‌پاس خدمات برجسته در عرصه آموزش و پژوهش گوشه‌ای از افتخارات مرحوم پروفسور یلدا است.

1 دیدگاه برای “یادی از استاد یلدا که در شب یلدا آرام گرفت”