پانزدهمین سالگشت درگذشت ‌دکتر سید حمید میر خانی جرّاح نامدار قلب

سیزدهم شهریورماه پانزدهمین سالگشت درگذشت ‌دکتر سید حمید میر خانی بنیان‌گذار نخستین بانک اعضای پیوندی در ایران.

دکتر سیّد حمید میرخانی (۱۳۳۰ – ۱۳۸۳) جرّاح نامدار قلب و بنیان‌گذار نخستین بانک اعضای پیوندی در ایران است که از روستای تالیان از توابع شهرستان ساوجبلاغ واقع در استان البرز برخاست.

دکتر میرخانی پس از دریافت دیپلم، در سال ۱۳۵۰ شمسی در رشته فیزیوتراپی دانشگاه تهران پذیرفته شد اما به جهت علاقه به پزشکی در سال ۱۳۵۱ بار دیگر در کنکور شرکت کرد و در رشته پزشکی دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت.

در سال ۱۳۵۹ مدرک پزشکی عمومی را دریافت کرد و بلافاصله دوره دستیاری جرّاحی را آغاز کرد و در سال ۱۳۶۳ آن را به پایان رساند و سپس به عضویت هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درآمد.

در سال ۱۳۶۳ در رشته فوق تخصصی جرّاحی قفسه صدری دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرفته شد و به مدّت سه سال در آن مقطع تحصیل کرد.

دکتر سیّد حمید میرخانی در سال ۱۳۶۸ جهت گذراندن دوره فوق تخصصی جرّاحی قلب و عروق و پیوند قلب رهسپار کشور سوئد شد و آن دوره را در بیمارستان هرفیلد انگلستان به پایان رساند و آنگاه به ایران بازگشت.

در سال ۱۳۷۲ ریاست مجتمع بیمارستان امام خمینی تهران را عهده‌دار شد و تا پایان عمر در این مسئولیت باقی ماند. او در سال ۱۳۸۳ موفّق به دریافت درجه استادی در رشته جرّاحی قلب و عروق گردید.

دکتر میرخانی خدمات فراوان و مهمی در جهت اعتلای پزشکی ایران به‌ویژه در رشته جرّاحی قلب و عروق انجام داد، تأسیس نخستین بانک اعضای پیوندی در کشور، به کاربردن دریچه هوموگرافت آئورت در موقعیت میترال، انجام نخستین پیوند هم‌زمان قلب و ریه، انجام جرّاحی باتیستا برای بیماران با نارسایی شدید قلبی که امکان جرّاحی پیوند قلب را ندارند، انجام عمل جرّاحی ROSS، انجام نخستین تزریق سلول‌های بنیادی در قلب به هنگام عمل جرّاحی، پشتیبانی علمی از تشکیل انجمن آترواسکلروز ایران، دبیر هیئت ممتحنه بورد فوق تخصصی جرّاحی قلب، دبیر کمیسیون تخصصی جرّاحی قلب سازمان پزشکی قانونی ایران، عضو فرهنگستان علوم پزشکی کشور و عضو شورای عالی نظام پزشکی تهران بزرگ وی است.

دکتر میرخانی سیزدهم شهریور ۱۳۸۳ ش در سن پنجاه‌وسه‌سالگی بر اثر عارضه قلبی درگذشت؛ و پانزدهم شهریورماه در مراسم باشکوهی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تشیع شد.
او پزشکی آرام، خوش‌رو، باادب، متواضع و در خدمت بیماران مستمند بود.