مدیر برنامه کارگاه دستیار در نقش مدرس: ارتقای کیفیت آموزش، خدمات آموزشی

دکتر زهرا احمدی نژاد، استاد گروه بیماری های عفونی، رئیس دفتر توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان امام خمینی و مدیر برنامه کارگاه دستیار در نقش مدرس بیمارستان امام خمینی با اشاره به برگزاری کارگاه دستیار در نقش مدرس گفت: این کارگاه از سال ۱۳۹۱ در بیمارستان امام خمینی برای دستیاران سال یک و دو بویژه دستیاران بخش های رشته های ماژور مانند داخلی، جراحی، کودکان، زنان، عفونی و طب اورژانس که بیشتر با فراگیران مقطع پزشکی عمومی اعم از کارآموز و کارورز در ارتباط هستند  برگزار می شود.
وی افزود: فراگیری مهارت تدریس،  با توجه به سطح ارتباطات دستیاران با فراگیران مقطع پزشکی عمومی از یک سو و اینکه در آینده در کسوت هیات علمی باشند اهیمت دارد، از این رو در این کارگاه مهارت های ارتباط آموزشی با فراگیران آموزش داده می شود چرا که باعث ارتقاء کیفیت آموزش و خدمات آموزشی شده و ارتقاء توانمندی های دستیاران و  آمادگی آنها برای هیات علمی شدن را در پی دارد.
دکتر احمدی نژاد ضمن ابراز خرسندی از استقبال معاونت اموزش تخصصی و فوق تخصصی دانشکده پزشکی از برگزاری این کارگاه ها برای دستیاران سایر بیمارستان های تابعه دانشگاه گفت:  با توجه به رایزنی های صورت گرفته با مدرسین کارگاه دستیار در نقش مدرس  این آمادگی در دفتر توسعه آموزش بیمارستان امام خمینی وجود دارد هرچند که هیات علمی سایر بیمارستان ها نیز بالقوه توانایی کامل جهت برپایی مستقل این کارگاهها را دارند.
این استاد گروه بیماری های عفونی با اشاره به نحوه شکل گیری و برگزاری این کارگاه در بیمارستان امام خمینی گفت: کارگاه دستیار در نقش مدرس محصول نهایی یک پروژه با همین عنوان است که در دفتر توسعه آموزش بیمارستان امام خمینی مصوب و اجرا شد. پس از تصویب پروژه در معاونت پژوهشی دانشگاه، مجری پروژه جناب آقای دکتر هومان حسین نژاد و همکاران پروژه ضمن بررسی متون علمی و برگزاری سلسله جلسات متعدد مباحث تئوریک و پایه موضوع پروژه را مورد بررسی قرار دادند. سپس با انتخاب محورهای اصلی آموزش بر اساس نیاز دستیاران و نیز انتخاب یک یا دو نفر از همکاران طرح به عنوان مدرس هر محور، محتوای کارگاه تهیه شد.
وی افزود: در انتخاب همکاران پروژه سعی شد تا افراد از گروه های مختلف آموزشی موجود در بیمارستان دعوت به همکاری شوند. برای جلب مشارکت بیشتر گروههای آموزشی در مسیر انجام پروژه و پس از آن در جریان اجرای کارگاه دستیار در نقش مدرس جلسات هماهنگی با روسای بخش ها برگزار شده و میشود. همچنین با توجه به اهمیت این موضوع پس از برگزاری هر دوره ، مدرسین کارگاه بر اساس استانداردهای آموزشی و استانداردهای دفتر توسعه آموزش، مورد پایش قرار میگیرند تا در صورت افت کیفیت اموزش و مطالب ارائه شده، اشکالات را برطرف و اصلاح کنند.
وی ادامه داد: بیان ضرورت فراگیری مهارتهای تدریس توسط دستیاران، اصول  و مهار تهای آموزش بالینی، بازخورد دادن، سخنرانی و اصول کلی ارائه مطالب، آموزش مهارت های عملی، اصول کلی ارزیابی فراگیران و انواع روشهای ارزیابی از محور های ۶ گانه تدریس در این کارگاه است.
دکتر احمدی نژاد در خصوص بازخورد برگزاری کارگاه ها تصریح کرد: در کنار فیدبک شفاهی و انتقادات و پیشنهادات سازنده دستیاران بعد از حضور در کارگاه که شفاهی بیان می شود،  در پایان هر جلسه فرم ارزیابی در اختیار دستیاران قرار میگیرد و در نهایت پس از آنالیز کارشناس دفتر توسعه برای رفع اشکالات و بهتر کردن شرایط موجود در اختیار مدرسین قرار می گیرد.
مدیر برنامه کارگاه دفتر توسعه آموزش بیمارستان امام خمینی خاطر نشان کرد: از سال ۱۳۹۱ تا کنون هر سال در بهمن و اسفند ماه کارگاه دستیار در نقش مدرس برگزار می شود و به طور متوسط هر سال ۶۰ تا ۶۵ دستیار در این کارگاه شرکت کرده و مباحث شایع و کاربردی آموزش پزشکی را فرامیگیرند. در حال حاضر بیش از ۱۲  عضو هیات علمی مجتمع به عنوان مدرس کارگاه با دفتر توسعه آموزش همکاری میکنند.
اسامی مدرسین از سال ۱۳۹۱ تا کنون به ترتیب حروف الفبا عبارتند از؛ دکتر زهرا احمدی نژاد، دکتر فاطمه اصفهانیان، دکتر هومان حسین نژاد، دکتر نسیم خواجوی راد، دکتر هلن درگاهی، دکتر شهرزاد شیخ حسنی، دکتر آرش صفایی، دکتر لادن عباسیان، دکتر سید فرشاد علامه، دکتر مجتبی فاضل، دکتر علیرضا کاظمینی، دکتر محمدرضا کرامتی، دکتر امیر کشوری، دکتر عظیم میرزازاده و دکتر مژگان میرعبدالحق.