به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان

مروری بر مقوله پوکی استخوان در گفتگو با دکترسیده زهرا امامی رضوی رئیس بخش طب فیزیکی و توان‌بخشی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دکتر امامی رضوی گفت: نیازهای توانبخشی افراد مبتلابه پوکی استخوان در سطوح مختلف پیشگیری، درمان، توان‌بخشی و مشارکت در جامعه است.
به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان- گفتگویی با دکترسیده زهرا امامی رضوی رئیس بخش طب فیزیکی و توان‌بخشی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره( داشتیم که توجه شمارا به مطالعه این مطلب مفید درزمینهٔ پوکی استخوان می‌کنیم.
دکتر امامی رضوی گفت: استئوپروز یا پوکی استخوان یک بیماری خاموش و بدون علامت است و تا منجر به شکستگی نشود نشانه‌ای ندارد. برخورد با استئوپروز که شامل پیشگیری؛ درمان و توان‌بخشی است نیاز به برخورد چند تخصصی دارد.یکی از مشکلات ایجادشده توسط استئوپروز ، اختلال در عملکرد فرد مبتلا است و بهبود عملکرد جزو اهداف اصلی رشته طب فیزیکی و توان‌بخشی است.
نیازهای توان‌بخشی افراد مبتلابه پوکی استخوان در سطوح مختلف پیشگیری، درمان، توان‌بخشی و مشارکت در جامعه است. از طرف دیگر سن مهم‌ترین عامل خطر برای پوکی استخوان است . با توجه به درمان بیماران مسن در سرویس‌های توان‌بخشی، درمان هم‌زمان پوکی استخوان باید مدنظر قرارگرفته شود. سایر بیمارانی که به‌طور گسترده در سرویس توان‌بخشی تحت درمان قرار داده می‌شوند و نیاز به توجه ازلحاظ پوکی استخوان‌دارند شامل سکته مغزی، آسیب نخاعی، ام.اس.، و پارکینسون است.
شایع‌ترین علت ناتوانی ناشی از استئوپروز شکستگی مهره‌ها و لگن است که اقدامات توان‌بخشی هم در پیشگیری و هم در درمان مؤثرند .این اقدامات شامل پیشگیری از سقوط ، درمان کیفوز ستون فقرات ، اصلاح اختلالات تعادل ، احتیاطات حمل بارو … است.
با گسترش سالمندی و عوارض آن و نقش طب توان‌بخشی در مدیریت بیماری‌ها، متخصصین طب فیزیکی و توان‌بخشی باید در برنامه‌ریزی توان‌بخشی جامعه نگر در سیستم سلامت قرارگرفته شود.
درمانگاه طب فیزیکی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) همه‌روزه در ساختمان مرکز تحقیقات مغز و اعصاب، طبقه همکف برقرار است.
شماره تلفن دریافت اطلاعات بیشتر و نوبت‌گیری: ۶۱۱۹۲۲۹۱